Πηγή: Katiousa

Οι φασίστες του Patriot Front έβαλαν τους λευκούς τους σκούφους -για να θυμίζουν την ΚΚΚ- και πήγαν οργανωμένα στη Φιλαδέλφεια, με σκοπό να παρελάσουν στην επέτειο της 4ης Ιουλίου, που είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας για τις ΗΠΑ, με αμερικανικές σημαίες και το σύνθημα “Reclaim America”, δηλαδή “πάρτε πίσω την Αμερική”. Και δεν το λένε από τη σκοπιά των Ινδιάνικων φυλών, ούτε ενάντια στην ολιγαρχία του πλούτου που τους δυναστεύει, αλλά προφανώς ενάντια στους… μετανάστες, τους αφροαμερικανούς και όσους δεν έχουν το “κατάλληλο” χρώμα δέρματος.

Κατά τη διάρκεια της “παρέλασης”, προπηλάκιζαν κάποιους από τους περαστικούς, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, πήραν και το κινητό τηλέφωνο ενός δημοσιογράφου του NBC -μόνο το ψεκασμένο περιεχόμενο του δικτύου Fox είναι εγκεκριμένο για αυτές τις ομάδες.

Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Οι κάτοικοι της Φιλαδέλφεια δεν ανέχτηκαν αυτή την παρέλαση μίσους στην πόλη τους, επιτέθηκαν στους φασίστες και τους έτρεψαν σε άτακτη φυγή, με τα φορτηγάκια με τα οποία ήρθαν.

Πάνω στην πρεμούρα τους να φύγουν, μάλιστα, χτύπησαν ελαφρά και έναν ομοϊδεάτη τους, κατεβάζοντας την καρότσα του φορτηγού στο κεφάλι του.

Ο δήμαρχος της πόλης, Jim Kenney, προσπάθησε να καρπωθεί το αντιφασιστικό κλίμα, λέγοντας πως “ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και το μίσος δεν έχουν θέση εδώ”. Στην πράξη, ωστόσο, η στάση των αρχών αποτυπώνεται στην απάθεια των αστυνομικών, που δεν έκαναν καμία σύλληψη φασιστών, μολονότι σταμάτησαν τα οχήματα και ανέκριναν κάποια μέλη της οργάνωσης.

Χαρακτηριστικό είναι και το βίντεο, όπου ακούγεται ένας από τους κατοίκους της πόλης να φωνάζει: οι μπάτσοι δεν κάνουν τίποτα…