Πηγή: Ημεροδρόμος

Την τρομοκράτηση και τους εκβιασμούς επιστρατεύει η κυβέρνηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους σε μια προσπάθεια να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της (απόρροια των συνεχόμενων παλινωδιών) να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής»  προέταξε για μια ακόμα φορά την «κόκκινη» διαχωριστική γραμμή μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων υποστηρίζοντας ότι «η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν οι λίγοι ανεμβολίαστοι». Εντείνοντας την απαράδεκτη τακτική περί «ατομικής ευθύνης» που κυριαρχεί από την έναρξη της πανδημίας, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία εξυπηρετώντας το κυβερνητικό αφήγημα που ρίχνει την ευθύνη για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος στους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός παραλείποντας επιμελώς τα κυβερνητικά λάθη και αστοχίες καθώς και την παντελή έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης με στόχο τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας του λαού προκειμένου να εμβολιαστεί καθολικά επιλέγει τους εκβιασμούς.

Ουσιαστικά οι κυβερνώντες επιδιώκουν να κρύψουν τις ευθύνες τους:

— Για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας σε όλο το διάστημα της πανδημίας

— Για το αλαλούμ που δημιούργησαν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με τις αντικρουόμενες δηλώσεις, την απουσία ουσιαστικής  ενημέρωσης του λαού σε κάθε βήμα από την έναρξη του εμβολιασμού, τα τραγικά επικοινωνιακά λάθη, την εξευτελιστική τακτική με τα… 150αρια που δημιούργησαν ακόμα περισσότερη σύγχυση. Καταστάσεις που δυστυχώς οδήγησαν ένα τμήμα της κοινωνίας μακριά από την επιλογή του εμβολιασμού.

Προανήγγειλε ο κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ανακοινώσει και το κλείσιμο μονάδων νοσοκομείων!

Σε μια χρονική περίοδο που η  μετάλλαξη «Δέλτα» επεκτείνεται προκαλώντας εύλογο φόβο στο λαό, ο πρωθυπουργός πρόταξε τα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας που θα ανοίξει για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας κλείνοντας το «μάτι» στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ειδικότερα στην συνέντευξη του αναφέρει: «Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία… Δε σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο. Μπορεί να μετατραπεί σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων». Ουσιαστικά ανακοίνωσε το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν για τέταρτο κύμα της πανδημίας αλλά και για τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία.