Πηγή: Katiousa

Στην πραγματικότητα μπορεί να ήθελαν να φωνάξουν “στο Βίτσι και στο Γράμμο, σας θάψαμε στην άμμο”. Αλλά τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης θα καταλάβαιναν το κλαμπ Nammos στη Μύκονο και θα αγνοούσαν προκλητικά τα ιστορικά συμφραζόμενα. Ενώ από τα κεντρικά τους έχουν δώσει εντολή να είναι πιο συμμαζεμένοι -προφανώς τα μεγάλα κεφάλια μόνο μπορούν να αβαντάρουν το ΣΥΡΙΖΑ με αντικομμουνισμό αλά κονσερβοκούτι.

Έπαιξαν το γνωστό τροπάρι “Έλληνας να σκοτώνει Έλληνα…”. Δεν παρέλειψαν να μας πουν όμως ότι ο ΔΣΕ είχε Σλάβους συμμάχους που τον καθοδηγούσαν -και δεν εννοούν τους Σοβιετικούς, αλλά τις γειτονικές σοσιαλιστικές χώρες της εποχής εκείνης. Αν δε συγκρατούνταν μπορεί να μας έλεγαν ευθέως και “ΕΑΜοβούλγαρους…”

Το πιο σημαντικό όμως το αφήνουν αναπάντητο. Ποια ήταν η Ελλάδα που νίκησε τελικά στον Εμφύλιο Πόλεμο -με τα όπλα των Βρετανών και των ΗΠΑ; Ήταν η Ελλάδα των δοσίλογων, του παρακράτους και της κουκούλας. Ήταν η Ελλάδα των γερολαδάδων και των αετονύχηδων, της ρεμούλας και της μίζας από το Σχέδιο Μάρσαλ. Η Ελλάδα που έστηνε τους κομμουνιστές στο απόσπασμα, τους έστελνε στα ξερονήσια, στις φυλακές, για να τους… αναμορφώσει στο “νέο Παρθενώνα”, όπως βάφτισαν τη μαρτυρική Μακρόνησο.

Σε κάθε χώρα υπάρχουν δύο “έθνη”, ο κόσμος του μόχθου, της εργασίας και από την άλλη αυτός της εκμετάλλευσης, που νίκησε, κρατώντας με νύχια και με δόντια την εξουσία του. Για αυτήν την Ελλάδα πανηγυρίζουν οι ΟΝΝΕΔίτες, και δεν κάνουν καν μεγάλη προσπάθεια να το κρύψουν.