Πηγή: Το Βατράχι

Ευχάριστα νέα για τους λάτρεις των απορριμάτων είναι η σταδιακή επανεμφάνιση της σκουπιδιάς, ενός είδους που συναντάται κυρίως στις παραλίες της χώρας μας.

Μετά από το πολύμηνο lockdown και το χειμώνα που προηγήθηκε, το συγκεκριμένο είδος κάνει σιγά-σιγά την επανεμφάνιση του, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Η σκουπιδιά (Aporrimatus Neohellenicus) είναι ένα ενδημικό μη απειλούμενο είδος που συναντάμε στις ακτές της χώρας μας, εκεί που υπάρχει έντονη η παρουσία ανθρώπων» λέει ο Φρίξος Βλαχόπουλος-Σακουλάς, καθηγητής φυτοαπορριματολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Υπάρχουν και παραλλαγές, ωστόσο, όπως το φρεντόφυτο ή η τσιγαριά που χαρακτηρίζεται από μικρούς πορτοκαλί βολβούς που εξέχουν από την άμμο.»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σκουπιδιά είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και συμβιώνει άριστα με τα άλλα είδη όπως τους ανθρώπους που κατακλύζουν τις παραλίες (Karavlachus Ametanoitus), ενώ δεν είναι λίγοι οι πολίτες που φυτεύουν και δικές τους σκουπιδιές που φέρνουν από το σπίτι, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην αναπαραγωγή τους.