Πηγή: Katiousa

Σαν να μην έφτανε που οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, αναγκάζονται να κάνουν μάθημα – όταν δεν είναι κολλημένα σε οθόνες τηλεκπαίδευσης – σε παντελώς ακατάλληλα κοντέινερ, χωρίς καμία σοβαρή υποδομή, είναι υποχρεωμένοι να αντικρύζουν τις υποτυπώδεις εγκαταστάσεις του σχολείου τους βρωμισμένες από τη δράση φασιστών της περιοχής. Στο νέο τους κατόρθωμα, πάντα δρώντας τη νύχτα όπως όλοι οι ομοϊδεάτες τους, αφορά σε αναγραφή συνθημάτων στα κοντέινερ, ταγματασφαλίτικης λογικής, όπως “Σφαίρες στα κεφάλια των κομμουνιστών”, συνοδεύοντας μάλιστα με στένσιλ μουσικής θεματολογίας τις αιμοσταγείς προτροπές τους.

Σε άλλο σημείο του σχολείου, οι απόγονοι των δοσιλόγων επιδίδονται σε απόπειρα μουσικού “λογοπαίγνιου”, αποκαλύπτοντας παράλληλα ανοιχτά την εγκληματική ιδεολογία τους. Στο σύνθημα “Ναι στο φασισμό”, οι δυο πρώτες συλλαβές της λέξης “φασισμός”, αποδίδονται με τις αντίστοιχες νότες στο πεντάγραμμο:

Όλα αυτά υπό τα όμματα της δημοτικής αρχής Πηνειού, η οποία, παρότι έχει δεσμευτεί εδώ και μέρες ,μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης, πως θα σβήσει τα αισχρά γκράφιτι, εξακολουθεί να αδρανεί, δημιουργώντας εύλογες υπόνοιες για τη σκοπιμότητα αυτής της καθυστέρησης, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη ομάδα ακροδεξιών βανδάλων έχει δώσει κι άλλα “δείγματα γραφής” στην κωμόπολη του Βαρθολομιού, χωρίς να συγκινηθούν καθόλου οι τοπικοί άρχοντες.

Όπως αναφέρει συνολικά η καταγγελία της ΛΑΣΥ:

Την Δευτέρα 12 Απριλίου οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού προσήλθαν στα ακατάλληλα λυόμενα που χρησιμοποιούν
αντί για κανονικό σχολείο ερχόμενοι αντιμέτωποι με ένα αισχρό θέαμα: Οι «γνωστοί-άγνωστοι» φασίστες που δραστηριοποιούνται καιρό τώρα στη περιοχή, διάλεξαν το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού αυτή τη φορά για να το βρωμίσουν με εμετικά ναζιστικά, αντικομμουνιστικά
συνθήματα. Μέσα στο βράδυ, στο σκοτάδι όπως συνήθως διαλέγουν να κινούνται, μπήκαν οι φασίστες στο σχολείο και βρόμισαν το εσωτερικό του με τη ναζιστική αισχρή προπαγάνδα τους, έβαψαν συνθήματα με το χρώμα του μίσους που τόσο αγαπάνε και ζητάνε σφαίρες στα κεφάλια των κομμουνιστών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πηνειού φρόντισε από τη πρώτη στιγμή να θέσει το ζήτημα υπόψη τόσο του συμβουλίου της Τοπικής ΚοινότηταςΒαρθολομιού, όσο και της Δημοτικής Αρχής Πηνειού, οι οποίοι και δεσμεύτηκαν να αφαιρέσουν τα κατάπτυστα συνθήματα εντός της εβδομάδας. Με λύπη διαπιστώνουμε πως ακόμα και σήμερα (16/04) τα συνθήματα παραμένουν ακέραια στη θέση τους. Κανείς από τους υπευθύνους του Δήμου δεν ενδιαφέρθηκε για την αφαίρεσή τους. Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως στον Δήμο Πηνειού δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό που να μπορεί να φέρει σε πέρας παρόμοια ζητήματα, γεγονός που επιβεβαιώνει την πάγια τοποθέτησή μας για την ανάγκη μαζικών προσλήψεων με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αίτημα που η Δημοτική Αρχή αρνείται συστηματικά να διεκδικήσει.

Το πιθανότερο όμως είναι η Δημοτική Αρχή του κ. Μαρίνου να αγνόησε το αίτημα για διαγραφή των εμετικών συνθημάτων γιατί ενδεχομένως καλοβλέπει την κατρακύλα των νέων στο δηλητήριο του ναζισμού. Ειδικά δε, τη στιγμή που η πόλη του Βαρθολομιού είναι γεμάτη από ναζιστικά συνθήματα ο δήμος δεν μπήκε ποτέ στο κόπο να ξεβρομίσει τους τοίχους και να καταδικάσει απερίφραστα τη φασιστική δράση και ιδεολογία. Προφανώς και θέλει οι νέοι της περιοχής να μην αντιδρούν σε ένα σάπιο σύστημα που εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι και άλλα παράσιτα πίνουν το αίμα του λαού. Θέλει τους νέους δηλητηριασμένους με τη ναζιστική ιδεολογία που ρίχνει το φταίξιμο και απειλεί τούς κύριους εκφραστές της πάλης για έναν κόσμο χωρίς βία και εκμετάλλευση: Τους κομμουνιστές.

Άρα είναι πολύ βολικό για τη Δημοτική Αρχή, οι νέοι, οι μαθητές να μην αντιδρούν για τα δεκάδες προβλήματα που έχουν γύρω τους. Για τη σοβαρή έλλειψη υποδομών στα σχολεία τους, απόρροια της συνειδητής επιλογής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων υποβαθμίζει σταθερά και μελετημένα τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ιδιαίτερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού που για χρόνια τώρα είναι αντιμέτωποι με τις παντελώς ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας και μουσικής εκπαίδευσης, τα ληγμένα κοντέινερ, τα απαρχαιωμένα μουσικά όργανα, με το σύστημα τηλεκπαίδευσης που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες μαθητών και καθηγητών. Την τραγική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για τη νεολαία χωρίς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πηνειού καλεί έστω και τώρα τη Δημοτική Αρχή του Α. Μαρίνου να προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση των εμετικών ναζιστικών συνθημάτων και να καταδικάσει απερίφραστα τους δημιουργούς και εμπνευστές τους, όπως και την απάνθρωπη ιδεολογία τους. Επίσης καλούμε τον λαό της περιοχής, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα πέρα από την αυτονόητη καταδίκη του βανδαλισμού του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, να δυναμώσουν την πάλη τους κατά του φασισμού – ναζισμού, του ρατσισμού και του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει, να δυναμώσουν τον αγώνα τους και το κίνημά τους, να απομονώσουν και να στείλουν στο καλάθι της ιστορίας όλα τα αντιδραστικά – φασιστικά μορφώματα.