Πηγή: Katiousa

Είναι σαφές πως κατά τη διάρκεια μιας επίσημης, κυβερνητικής ενημέρωσης δεν περιμένει κανείς να ακούσει κριτική στα πεπραγμένα των κρατούντων, παρά μόνο καθησυχαστικούς τόνους για τη “σταθεροποίηση της κατάστασης”, τα χαμηλά ποσοστά θνητότητας κοκ. Όλα έχουν όμως κάποιο όριο…

Μια αποστροφή της Βάνας Παπαευαγγέλου, καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και γιατρού στο ΕΣΥ, στη χθεσινή ενημέρωση προκαλεί δικαιολογημένα εντονότατες αντιδράσεις για τον κυνισμό της αλλά και για την επιστημονική της ανακρίβεια.

«Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ, πάντα υπήρχαν.Είναι πολύ μικρό, όμως, το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω».

Δείτε το επίμαχο σημείο στο βίντεο από την επίσημη ενημέρωση.

Την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη μακρά λίστα αναμονής των ασθενών και τους διασωληνωμένους που καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, η λοιμωξιολόγος που επιστρατεύει η κυβέρνηση για την επίσημη ενημέρωση δεν προκαλεί απλά, αλλά δείχνει τον απόλυτο κυνισμό των κρατούντων

Κ. Παπαευαγγέλου, το 20% είναι χαμηλό ποσοστό αν μιλάμε για μπάσκετ και ευστοχία στις ελεύθερες βολές, όχι όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που χάνονται, εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας του κράτους.