Πηγή: Το Βατράχι

Την τεχνογνωσία της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού έθεσε στη διάθεση του Τζο Μπάιντεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες οι δύο άνδρες.

Στο τηλεφώνημα του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Τζο Μπάιντεν την άμεση υιοθέτηση ενός προγράμματος Σκόιλ Ελικικού, ενώ τον προέτρεψε να ακολουθήσει το παράδειγμα της ελληνικής κυβέρνησης και να τοποθετήσει έναν πρώην μπασκετμπολίστα στη θέση του υπουργού Υγείας, όπως για παράδειγμα τον Μάικλ Τζόρνταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον Τζο Μπάιντεν μία σειρά από τυπωμένα γραφήματα για το πόσο επιτυχημένη είναι η διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, αλλά σταμάτησε όταν του είπαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορούσε να τα δει απ’το τηλέφωνο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός πρότεινε να στείλει στις ΗΠΑ τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο της χώρας μας, τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος όπως είπε είναι κάτι σαν τον Άντονι Φάουτσι αλλά σε Ορθόδοξη έκδοση.

Τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αλέξη Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία και από τον Αλέξη ΤσίπραΤην πρώτη του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν είχε χθες και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ.

«Τζονμπάιντεν, όνλυ συριζα χαζ δε νόου χάου το μπιτ δε κορόνα βάιρους» είπε στον πρόεδρο ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ πρότεινε τη σύγκληση επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Δημοκρατικών για τη διαχείριση της πανδημίας.