Πηγή: TPP

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που μεταφέρει το rosa.gr, το θύμα φαίνεται να είναι σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. «Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη» δήλωσε στη ROSA η αδελφή του θύματος κ. Κατερίνα. «Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσωνα. Περιμένουμε τις τελικές εξετάσεις σήμερα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού» πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών αναφέρει: «Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.)»

Ωστόσο, πολύ σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται από το γεγονός ότι στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο αλλά και σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών, το υπηρεσιακό όχημα φαίνεται να μην βρίσκεται στο σημείο του τροχαίου, λίγα λεπτά μετά το τραγικό περιστατικό. Τα ερωτήματα γίνονται ακόμα σοβαρότερα, από βίντεο που έχει αναρτήσει η σελίδα pronews, σε σημείο του οποίου φαίνεται ένας μοτοσυκλετιστής που δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας να λέει ότι ο οδηγός της μηχανής πέρασε κανονικά με πράσινο το φανάρι.

«Διώξ’ τονα να μη λέει χαζομάρες» ακούγεται να λέει ο κατά τα φαινόμενα αρχιφύλακας της τροχαίας, «ασ’ το το παιδί!», φωνάζει στη συνέχεια προς τον άνθρωπο που δηλώνει μάρτυρας, «σήκω φύγε τώρα από εδώ εξαφανίσου» του φωνάζει στη συνέχεια.

«Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία. Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα» προσθέτει η Υποδιέυθυνση Τροχαίας.

Μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα, τις πληροφορίες ότι το υπηρεσιακό όχημα ανήκει στην Ασφάλειά της επιβεβαίωσε σε δήλωσή της, δύο ημέρες μετά το τραγικό γεγονός, η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του νεαρού και ότι «η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη:

Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. ⠀

Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. ⠀

Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. ⠀

Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν.