Πηγή: Katiousa

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από το προχθεσινό τροχαίο που σημειώθηκε έξω από τη βουλή, με την εμπλοκή υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ και ενός μοτοσικλετιστή. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα δεν έχει βγει καν επίσημη ανακοίνωση για την τύχη του άτυχου μοτοσικλετιστή, με τις φήμες να οργιάζουν και το χθεσινό  βραδινό δελτίο του Kontra News να μεταδίδει την ακόμα ανεπιβεβαίωτη είδηση του θανάτου του άνδρα και της δωρεάς των οργάνων του από την οικογένειά του, ενώ μετέφερε επίσης την πληροφορία ότι το υπηρεσιακό όχημα φέρεται να είναι χρεωμένο σε πασίγνωστο πολιτικό πρόσωπο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο νεαρός είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ φορούσε κράνος και φέρεται να πέρασε με πράσινο.

Το γεγονός ότι ο άντρας είχε πράσινο τη στιγμή της σύγκρουσης επιβεβαιώνει και ένας άλλος μοτοσικλετιστής που περνούσε από το σημείο, ο οποίος μάλιστα καταφέρθηκε κατά των ανδρών της τροχαίας λέγοντας πως “Με τόση αστυνομία εδώ πέρα, τροχαία, με πράσινο πέρασε και τον τσακίσατε”. Η αντίδραση αξιωματικού της τροχαίας ήταν όχι μόνο σκαιή και απειλητική προς το μάρτυρα, “διώξ’ τον να μη λέει χαζομάρες. Εσύ τι είσαι, δικηγόρος του διαβόλου είσαι; Άσε το παιδί, εσύ φοράς το κράνος σου;”, αλλά και ενάντια σε κάθε διαδικασία που προβλέπεται μετά από τροχαίο ατύχημα, “άντε τώρα, σήκω φύγε από εδώ, εξαφανίσου”.

Από πότε η τροχαία είναι επιφορτισμένη να απειλεί με πρόστιμα και να διώχνει αυτόπτες μάρτυρες ατυχημάτων; Τα “νέα ήθη” που φαίνεται να εφαρμόστηκαν σε μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές της χώρας, σε ώρα αιχμής και υπό το βλέμμα τόσων ανθρώπων, δεν μπορούν παρά να προκαλούν τουλάχιστον απορία για το τι ακριβώς συνέβη και γιατί, δυο μέρες μετά το συμβάν, δεν είναι σαφής ούτε η κατάσταση του θύματος, ούτε η ταυτότητά του ή των δραστών, παρότι είναι σαφές ότι το όχημα ανήκε στην ΕΛ.ΑΣ;

H άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και η απόδοση των ευθυνών που προφανώς υπάρχουν είναι στοιχειώδες αίτημα δικαιοσύνης που πρέπει να ικανοποιηθεί εδώ και τώρα.