Επιμέλεια (ελεύθερης) Μετάφρασης: Χρήστος Αβραμίδης

Πηγή: Telesur

Τρεις γυναίκες από την Χιλή μαχαιρώθηκαν επειδή διεκδικούσαν νόμιμη και δωρεάν έκτρωση. Στο τέλος μιας διαδήλωσης υπέρ της έκτρωσης στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Μια συμμορία κουκουλοφόρων προσπάθησε να σταματήσει την πορεία και επιτέθηκε στις αγωνίστριες, τραυματίζοντας μια γυναίκα στην κοιλιά και δύο άλλες στα πόδια. Με την τεράστια δύναμη και το μέγεθος του φεμινιστικού κινήματος να κατακτά την Λατινική Αμερική, δεξιές ματσό ομάδες, αντεπιτίθενται.

Και υπάρχει μια αναδυόμενη τάση προς την βία και την παρενόχληση ενάντια σε αγωνιστές και αγωνίστριες που είναι υπέρ της ελεύθερης επιλογής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτές οι ομάδες έχουν επιτεθεί σε φεμινίστριες αγωνίστριες. Συνέβη επίσης στην Αργεντινή το Μεξικό την Ονδούρα, την Γουατεμάλα, και άλλες χώρες.

«Όποτε συνέβη κάτι σαν αυτό η απάντησή μας πρέπει να είναι να γίνουμε ακόμα πιο δυνατές και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας. Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές πράξεις, πράξεις που δεν αντιπροσωπεύουν ένα δημοκρατικό κράτος.» δήλωσαν στην σχετική Συνέντευξη Τύπου, φεμινίστριες από διάφορες συλλογικότητες.

«Ασκούν τρομοκρατία απέναντι στον νόμιμο αγώνα μας για κάτι βασικό όπως το δικαίωμά μας στην ζωή» συνέχισαν

Στην Χιλή 4 κοινωνικές οργανώσεις έχουν ήδη κινήσει το ζήτημα δικαστικά.

Την ίδια στιγμή, γυναίκες, θα συνεχίσουν να φορούν το πράσινο μαντίλι τους, να οργανώνονται και να μάχονται για τα δικαιώματά τους, παρά τις δειλές επιθέσεις που δέχονται.