Πηγή: Info-war.gr

Μείωση των πυρκαγιών στη Μεσόγειο σε σχέση με το 2017 διαπιστώνει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός οργανισμός, ανέφερε η εκπρόσωπός του, Κλέρ Νούλις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή στη Γενεύη.

“Παρά τις πρόσφατες τραγικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι χώρες της Μεσογείου επηρεάστηκαν λιγότερο σε σχέση με το 2017” ανέφερε η Νούλις.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι “αντίθετα παρατηρούνται πυρκαγιές σε χώρες που δεν είχαν ανάλογες καταστάσεις, όπως η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις η Νούλις σημείωσε ότι η “αισθητή μείωση” των πυρκαγιών στη Μεσόγειο σε σχέση με το 2017 οφείλεται σε χαμηλότερες από το μέσο όρο θερμοκρασίες και την αύξηση των βροχοπτώσεων, σε αντίθεση με τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Την ίδια ώρα σε πρόσφατο βίντεο του Economist παρουσιάζονται ενδιαφέροντα στοιχεία για την διαχρονική εξέλιξη των πυρκαγιών. Όπως αναφέρεται οι πυρκαγιές, οι οποίες αποτελούν έναν απαραίτητο μέσο για την αναγέννηση των δασικών εκτάσεων, έχουν μειωθεί σε σχέση με προηγούμενους αιώνες.

Παρόλα αυτά ο αριθμός των θυμάτων από αυτές αυξάνεται κυρίως λόγω της μετακίνησης ανθρώπινων πληθυσμών σε σημεία από όπου περνούν οι μεγάλες φωτιές. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές και μεγαλύτερη τηλεοπτική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.