Αλιεύσαμε από το facebook του Κώστα Φουρίκου

«Το έχουμε τραγουδήσει τόσες πολλές φορές. Μεθυσμένοι, ξεμέθυστοι, χαρούμενοι, στεναχωρημένοι, για συγκεκριμένο λόγο ή και χωρίς.

Όταν ήμασταν πολύ μικροί στις γιορτές του σχολείου που το καταλαβαίναμε οριακά, μετά που μεγαλώσαμε στις ίδιες γιορτές που το καταλαβαίναμε περισσότερο και όπου πλέον δεν πηγαίναμε υποχρεωτικά, αλλά γιατί το θέλαμε.

Και φουσκώναμε από υπερηφάνεια για τους αγώνες του λαού σ’ αυτόν τον τόπο. Και σκεφτόμασταν τον καπετάνιο στα βουνά και απαντούσαμε “ο Άρης” και νιώθαμε το παράπονο της ιστορίας για τις χαμένες γενιές και την Καισαριανή και τις Παρασκευές που ξημερώσανε στημένες, κομμένες και ραμμένες στα παιχνίδια των αργυραμοιβών. Και γιατί να μην ακούσεις έναν ποιητή;

Οι Εποχές κάνουν τους ανθρώπους και οι άνθρωποι τις Εποχές. Κι ο μεγάλος Μάνος Ελευθερίου έφυγε σήμερα στις 22 Ιούλη του 2018. Σε μια πολύ περίεργη εποχή που επιμένει να κάνει τους στίχους του (και) δικούς της…»



Δημοφιλή

Ελληνοφρένεια 15/4/2024

Ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης για την ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια στην εκπομπή της Δευτέρας.

Μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού στους μαθητές που αποβλήθηκαν για τα Τέμπη – «Θα ήμουν...

Δίπλα στους μαθητές του 15ου Λυκείου Αθηνών βρίσκεται η Μαρία Καρυστιανού από τη στιγμή που έγινε γνωστό η απαράδεκτη κίνηση της Διεύθυνσης του Σχολείου να αποβάλει τους μαθητές της σχολικής χορωδίας. Ο λόγος; Επειδή θέλησαν να τραγουδήσουν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου ένα τραγούδι για τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη.

Η Ελλάδα 2η στην Ευρώπη σε αστυνομικούς, αλλά “το περιπολικό δεν είναι ταξί”

η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα σε όλη την Ευρώπη ως προς τη λίστα των κρατών που έχουν τους περισσότερους αστυνομικούς ανά 100.000 πολίτες

Σοσιαλμήδια

263,250ΥποστηρικτέςΚάντε Like
525,859ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,136ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
15,323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής