Αλιεύσαμε από το facebook του Κώστα Φουρίκου

«Το έχουμε τραγουδήσει τόσες πολλές φορές. Μεθυσμένοι, ξεμέθυστοι, χαρούμενοι, στεναχωρημένοι, για συγκεκριμένο λόγο ή και χωρίς.

Όταν ήμασταν πολύ μικροί στις γιορτές του σχολείου που το καταλαβαίναμε οριακά, μετά που μεγαλώσαμε στις ίδιες γιορτές που το καταλαβαίναμε περισσότερο και όπου πλέον δεν πηγαίναμε υποχρεωτικά, αλλά γιατί το θέλαμε.

Και φουσκώναμε από υπερηφάνεια για τους αγώνες του λαού σ’ αυτόν τον τόπο. Και σκεφτόμασταν τον καπετάνιο στα βουνά και απαντούσαμε “ο Άρης” και νιώθαμε το παράπονο της ιστορίας για τις χαμένες γενιές και την Καισαριανή και τις Παρασκευές που ξημερώσανε στημένες, κομμένες και ραμμένες στα παιχνίδια των αργυραμοιβών. Και γιατί να μην ακούσεις έναν ποιητή;

Οι Εποχές κάνουν τους ανθρώπους και οι άνθρωποι τις Εποχές. Κι ο μεγάλος Μάνος Ελευθερίου έφυγε σήμερα στις 22 Ιούλη του 2018. Σε μια πολύ περίεργη εποχή που επιμένει να κάνει τους στίχους του (και) δικούς της…»Δημοφιλή

Μελέτη Θερμογραφίας Πλατείας Εξαρχείων: Μία νέα αστική θερμική νησίδα που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την...

Στις 12 Ιούνη υπήρξε ο πρώτος καύσωνας στην Αθήνα της φετινής χρονιάς. Ο κρατικός μηχανισμός προχώρησε σε λήψη μέτρων που αφορούσαν στο άνοιγμα κλιματιζόμενων αιθουσών, το κλείσιμο σχολείων και πάρκων, την έκδοση ειδικών οδηγιών για την προστασία των ευπαθών ομάδων, μέτρα που θα χαρακτηρίζαμε τουλάχιστον ελλιπή. Η ιδιαίτερη δύσκολη κατάσταση της πόλης κατά τους θερινούς μήνες απασχολεί τον δημόσιο λόγο, την ίδια στιγμή που η τσιμεντοποίησή της και η καταστροφή του αστικού πρασίνου συνεχίζεται στο όνομα της «ανάπτυξης».

Ο ιστορικός λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία. Οκτώβρης 1944

Τα ξημερώματα της 19ης Οκτώβρη 1944 απελευθερώνεται η Λαμία από τον ΕΛΑΣ.
Ο Άρης Βελουχιώτης με τους μαυροσκούφηδες του φτάνει το σούρουπο της 20ης Οκτώβρη στην γενέτειρά του Λαμία, όπου ο λαός τους υποδέχεται ως ελευθερωτές.

Google: Η Ιερά Εξέταση στο κινητό σας

Στις ΗΠΑ η Google μετατρέπεται σταδιακά σε εν δυνάμει «χαφιέ» όλων των γυναικών που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν έκτρωση σε πολιτείες όπου απαγορεύεται. Το ενδιαφέρον και ταυτόχρονα τραγικό είναι ότι «επιλέγει» τα θύματά της ανάμεσα στις πιο ανυπεράσπιστες γυναίκες.