Αλιεύσαμε από το facebook του Κώστα Φουρίκου

«Το έχουμε τραγουδήσει τόσες πολλές φορές. Μεθυσμένοι, ξεμέθυστοι, χαρούμενοι, στεναχωρημένοι, για συγκεκριμένο λόγο ή και χωρίς.

Όταν ήμασταν πολύ μικροί στις γιορτές του σχολείου που το καταλαβαίναμε οριακά, μετά που μεγαλώσαμε στις ίδιες γιορτές που το καταλαβαίναμε περισσότερο και όπου πλέον δεν πηγαίναμε υποχρεωτικά, αλλά γιατί το θέλαμε.

Και φουσκώναμε από υπερηφάνεια για τους αγώνες του λαού σ’ αυτόν τον τόπο. Και σκεφτόμασταν τον καπετάνιο στα βουνά και απαντούσαμε “ο Άρης” και νιώθαμε το παράπονο της ιστορίας για τις χαμένες γενιές και την Καισαριανή και τις Παρασκευές που ξημερώσανε στημένες, κομμένες και ραμμένες στα παιχνίδια των αργυραμοιβών. Και γιατί να μην ακούσεις έναν ποιητή;

Οι Εποχές κάνουν τους ανθρώπους και οι άνθρωποι τις Εποχές. Κι ο μεγάλος Μάνος Ελευθερίου έφυγε σήμερα στις 22 Ιούλη του 2018. Σε μια πολύ περίεργη εποχή που επιμένει να κάνει τους στίχους του (και) δικούς της…»Δημοφιλή

«Με αίμα δικό μας χτίζονται τα καράβια για να πλουτίσουν μερικοί»: Ένας νεκρός εργάτης...

Νεκρός είναι ο ένας από τους τρεις εργαζόμενους που τραυματίστηκαν σε ένα ακόμα εργοδοτικό και κρατικό έγκλημα που έγινε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Ελληνοφρένεια 30/5/2023

Ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης για την ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια στην εκπομπή της Τρίτης.

Ελληνοφρένεια 31/5/2023

Ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης για την ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια στην εκπομπή της Τετάρτης.

Σοσιαλμήδια

263,250ΥποστηρικτέςΚάντε Like
525,859ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,136ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
15,323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής