Αλιεύσαμε από το facebook του Κώστα Φουρίκου

«Το έχουμε τραγουδήσει τόσες πολλές φορές. Μεθυσμένοι, ξεμέθυστοι, χαρούμενοι, στεναχωρημένοι, για συγκεκριμένο λόγο ή και χωρίς.

Όταν ήμασταν πολύ μικροί στις γιορτές του σχολείου που το καταλαβαίναμε οριακά, μετά που μεγαλώσαμε στις ίδιες γιορτές που το καταλαβαίναμε περισσότερο και όπου πλέον δεν πηγαίναμε υποχρεωτικά, αλλά γιατί το θέλαμε.

Και φουσκώναμε από υπερηφάνεια για τους αγώνες του λαού σ’ αυτόν τον τόπο. Και σκεφτόμασταν τον καπετάνιο στα βουνά και απαντούσαμε “ο Άρης” και νιώθαμε το παράπονο της ιστορίας για τις χαμένες γενιές και την Καισαριανή και τις Παρασκευές που ξημερώσανε στημένες, κομμένες και ραμμένες στα παιχνίδια των αργυραμοιβών. Και γιατί να μην ακούσεις έναν ποιητή;

Οι Εποχές κάνουν τους ανθρώπους και οι άνθρωποι τις Εποχές. Κι ο μεγάλος Μάνος Ελευθερίου έφυγε σήμερα στις 22 Ιούλη του 2018. Σε μια πολύ περίεργη εποχή που επιμένει να κάνει τους στίχους του (και) δικούς της…»



Δημοφιλή

Τάσος Λειβαδίτης ο ποιητής του Έρωτα και της Επανάστασης(vid)

O ποιητής του έρωτα και της επανάστασης. Ο ποιητής της ήττας και μιας νίκης που δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά αν έρθει ποτέ, θα του χρωστάει πολλά. Ο Τάσος Λειβαδίτης δεν λύγισε σε ξερονήσια και φυλακές δεν λύγισε όταν έβλεπε τις ήττες (“ηττες συντρόφισες” όπως τις αποκαλούσε) να μαστιγώνουν όλα όσα πίστεψε.

Blue Horizon: Ηχητικό ντοκουμέντο – «Νόμιζα ότι ήταν μαύρος, Πακιστανός και δεν είχε εισιτήριο»

Τα όσα ακούγονται ουσιαστικά αποκαλύπτουν και το κίνητρο πίσω από τη μοιραία απώθηση του υπάρχου στον 36χρονο που του στοίχισε τη ζωή

Σύγχρονες Παναγιές: Μια μουσική παράσταση της Πλατείας Τέχνης

Μια μουσική παράσταση της Πλατείας Τέχνης, με αφηγήσεις και τραγούδια, ανήμερα Μεγάλης Τρίτης.

Σοσιαλμήδια

263,250ΥποστηρικτέςΚάντε Like
525,859ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,136ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
15,323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής