Πηγή: Gazzeta

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβη σε μία αποκάλυψη, το πρωί της Τρίτης, σχετικά με την Θεσσαλονίκη και το θέμα της καραντίνας τις ημέρες του Αγίου Δημητρίου.

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε πως όπως είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπήρχε εισήγηση για lockdown στην πόλη πριν την γιορτή του πολιούχου. Κάτι όμως που ουσιαστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης το διέψευσε κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΣΚΑΙ.

Μιλώντας λοιπόν για το κίνδυνο που υπάρχει αν οι πιστοί συρρεύσουν μαζικά στις εκκλησίες για την γιορτή των Θεοφανίων, ο Υπουργός Ανάπτυξης έφερε ως παράδειγμα το τί έγινε στην Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου

Η επίμαχη δήλωση

«Ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδας, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν οτι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στην Θεσσαλονίκη πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία και στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα, πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Θυμίζω οτι το βασικότερο λάθος που παραδέχθηκε και ο Πρωθυπουργός στην βουλή και αυτό ήταν το για το οποίο εσείς στα κανάλια ασκείται σκληρή κριτική, ήταν αυτό. Γιατί κατά την ημέρα εκείνη, συνέρεσαν οι πιστοί. Δεν λέω οτι δεν ήθελαν να ελέγξουν, αλλά δεν ελέγχεται», είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, η συγκεκριμένη δήλωση επιδέχεται της εξής… μετάφρασης: Με την φράση «κάποιοι λοιμωξιολόγοι» μπορεί να μην εννοεί την εισήγηση της επιτροπής, αλλά την άποψη κάποιων μελών της επιτροπής.