Πηγή: Rosa

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στις Βρυξέλλες για το πάρτι με περίπου 25 καλεσμένους, με τη συμμετοχή και του Ούγγρου ευρωβουλευτή, Ζάγιερ Γιόζεφ, το οποίο διέλυσε η αστυνομία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2020, κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε καθολικό lockdown. Tο πάρτι με αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξουαλικό όργιο, πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό Rue des Pierres, στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως η εισαγγελία επιβεβαίωσε στην ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad, πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Brussels Times, το πάρτι πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό Rue des Pierres, στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως επιβεβαίωσε η εισαγγελία. Στο σημείο, δε, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν και ναρκωτικά ενώ διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για πάρτι ερωτικού περιεχομένου. Στους 25 παρευρισκόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άνδρες, επιβλήθηκαν πρόστιμα καθώς παραβίαζαν τα μέτρα για τον περιορισμό του κοροoϊού.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, πολλοί από τους συμμετέχοντες ανήκαν στο διπλωματικό σώμα, ενώ ένας εξ΄ αυτών ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο τελευταίος μάλιστα- τα στοιχεία του οποίου παρέμεναν άγνωστα για ώρες- φέρεται να επιχείρησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αστυνομία. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι ο ευρωβουλευτής ήταν ο Ούγγρος Ζάγιερ Γιόζεφ ο οποίος και συνελήφθη στο σεξουαλικό πάρτι οργίων και στη συνέχεια παραιτήθηκε, αφού ζήτησε συγγνώμη.

Ο 58 χρονος Ζάγιερ, είναι μέλος του κόμματος του Ορμπαν (Fidesz) το οποίο απεπέμφθη από τους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τον Μάρτιο του 2020. Αναλυτικά η δήλωση του Ζάγιερ Γιόζεφ: «Οι ειδήσεις στον βελγικό τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και – καθώς δεν είχα ταυτότητα – δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση και οδήγησε στο σπίτι. Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει μια άμεση δοκιμή, αλλά δεν το έκαναν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι «έκσταση», αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί. Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνη από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται. Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου.

Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, στους συναδέλφους μου, στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή στην πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ). Ζάγιερ Γιόσεφ/Szájer József».

Απ’ ότι φάινεται, ένας εκπρόσωπος του υπερ-συντηρητικού ακροδεξιού κόμματος του Όρμπαν, συμμετέχει στις καταπιεστικές πολιτικές και έχει κάνει καριέρα χάρη στο μίσος του απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Η υποκριτική ψευδο-ηθική των πουριτανών, οι οποίοι συντηρούν την ομοφοβία, είναι καταδικασμένη να αποκαλύπτεται…