Πηγή: The Press Project

Δεκάδες ιστορίες ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από κάθε γωνιά της Ελλάδας διαμορφώνουν το φετινό σύνθημα του Athens Pride. «Είναι ιστορίες με στιγμές που μας έκαναν να κλάψουμε, να φοβηθούμε, που μας πόνεσαν και μας έβγαλαν στους δρόμους. Αλλά κυρίως είναι ιστορίες που μας έδωσαν τη δύναμη να πούμε ΩΣ ΕΔΩ» σημειώνουν, συνοδεύοντας το κάλεσμα τους με ένα ιδιαίτερο βίντεο που αποτυπώνει μερικά μόνο από αυτά που έρχονται αντιμέτωπα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις μέρες μας.

 

 

Η εβδομάδα του Athens Pride Week (4-11/9) θα περιλαμβάνει digital υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα του Athens Pride καθώς και στα social media. Ταυτόχρονα εκδηλώσεις του Athens Pride Week θα πραγματοποιηθούν μέσα στη πόλη τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Θα παρουσιαστούν ιστορίες LGBTQI+ πραγματικότητας, σεμινάρια, συζητήσεις, ταινίες εκθέσεις, dj sets και performances καθώς και η καμπάνια του Athens pride 2020 “Γνωρίζουμε και υποστηρίζουμε τις LGBTQI+ οργανώσεις” με στόχο την ενδυνάμωση της LGBTQI+ κοινότητας.

Τέλος η κεντρική εκδήλωση του Athens Pride 2020 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει μια ημερίδα σε συν-διοργάνωση με το γραφείο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα με τίτλο “LGBTQI+ Δικαιώματα: Φιλοδοξίες και προκλήσεις στην ΕΕ και την Ελλάδα” καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ολόκληρο το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στο www.athenspride.eu