Από το fb Eleftheria Meto

Χθες δεν έγινε τελικά κανένα ματς στο NBA, αναγκάστηκαν να τα αναβάλουν όλα, εφόσον η μία ομάδα μετά την άλλη αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τους αγώνες, ακολουθώντας τους Μπακς του Γιάννη, στο “κίνημα Μπακς στο ΝΒΑ” που ήδη ονομάστηκε η αποχή από τους αγώνες ως διαμαρτυρία για την κλιμακούμενη ρατσιστική αστυνομική βία στην Αμερική.
Ποτέ άλλοτε τα άδεια γήπεδα δεν είχαν τόσες κραυγές, τόσους πανηγυρισμούς, τόσα μπράβο. Και οι αθλητές από όλους τους τίτλους που θα μπορούσαν ποτέ να κερδίσουν, χθες κέρδισαν τον μεγαλύτερο.
Ωστόσο, εννοείται ότι ήδη εμφανίστηκαν κατακλύζοντας το διαδίκτυο ελληναραδες Παντελίδες αλλά και Αμερικανοί οπαδοί του Τραμπ, να κρίνουν τις ομάδες του ΝΒΑ που δεν κατέβηκαν να παίξουν. Να πουν “ναι μεν αλλά”, να πουν “τι δουλειά έχει ο αθλητισμός με την πολιτική”, να πουν ακόμα ότι οι παίκτες “είναι υποκριτές εκατομμυριούχοι”.
Το ότι είναι εκατομμυριούχοι και διαμαρτύρονται γιατί “αγανάκτησαν με τις δολοφονίες και την αδικία” όπως είπαν, τους τοποθετεί μίλια μπροστά από σας που παίρνετε ένα πεντακοσάρικο και κάθεστε και υπερασπίζεστε τον Τραμπ, τους μπάτσους και ένα συθέμελα σάπιο σύστημα.
Επίσης για να μην ξεχνιόμαστε, είστε οι ίδιοι που όταν η ομάδα σας δεν κατεβαίνει να παίξει διαμαρτυρόμενη για τα φάουλ και τη διαιτησία βγαίνετε στα κάγκελα για να την υπερασπιστείτε φωνάζοντας σαν λυσσασμένα σκυλιά. Όταν όμως δεν κατεβαίνουν για να συμμετάσχουν σε μία μάχη για ζωή, για δικαιοσύνη, για ισότητα τους ειρωνεύεστε και τους βρίζετε.
Δε μπορείτε να λερώσετε αυτή τη στιγμή. Αυτό που γίνεται είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο χωράει το μικρό σας μυαλουδάκι. Κάντε στην άκρη, πηγαίνετε σε μια γωνιά και πάρτε μαζί την γκρίνια, τη μιζέρια σας και το ξέπλυμα που κάνετε δεκαετίες τώρα στο φασισμό και την αστυνομική βία και αφήστε τους άλλους, τους άξιους και πρωτοπόρους να γράψουν ιστορία.
Φέτος δίνεται η πιο δυνατή μάχη για τα δικαιώματα των μαύρων στη σύγχρονη ιστορία. Σεβασμός, χτύπημα στην πλάτη και σφίξιμο στο χέρι σε όποιον παλεύει.
Θα νικήσουμε!