Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς (Δ) με τον επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα (Α) μιλούν στην συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού, στο υπουργείο Υγείας, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πηγή: Luben

Μεγάλη επιτυχία φαίνεται πως είχε η one-off επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα στην τηλεόραση, την οποία απολαύσαμε στις 4 Αυγούστου. Τρεις βδομάδες μετά, η θερμή υποδοχή από το κοινό οδήγησε σε αυτό που περιμέναμε από την πρώτη στιγμή: Η signature τηλεοπτική φασούλα της καραντίνας επανέρχεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 6 το απόγευμα.

Προφανώς και δεν πιστεύουμε ότι η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων έχει κάποια σχέση με την εξέλιξη που περιγράψαμε. Ούτε τα 284 κρούσματα της Κυριακής που έκαναν ρεκόρ στην σχετική κατηγορία, ούτε ο μεγάλος αριθμός των ορφανών κρουσμάτων (που σημαίνει ότι ο ιός κάνει βόλτα στη χώρα σαν Γερμανός χίπης της δεκαετίας του ’70):

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημέρωση από το ντουέτο των Τσιόδρα και Χαρδαλιά δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα μεγάλα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά franchise των ημερών μας. Ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε αφήσει από τον Μάιο να εννοηθεί ότι παίζει να υπάρξει sequel, και μάλιστα ότι θα καταλάβουμε μόνοι μας πότε είναι η ώρα του:

«Αν μας ξαναδείτε σε καθημερινή ενημέρωση, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά.»

Το θέμα έχει ήδη αρχίσει να σχολιάζεται, με τον ενθουσιασμό του κοινού να είναι ολοφάνερος:

Η αλήθεια είναι ότι αν και η άνοιξη έφερε τον Τσιόδρα, δεν είμαστε 100% βέβαιοι ότι ότι ο Τσιόδρας μπορεί να φέρει την άνοιξη.