Αλιεύσαμε από τον Ημεροδρόμο

Από το Facebook του Νίκου Μπογιόπουλου:

Οποιος δεν καταλαβαίνει την “μαυρίλα” της ντόπιας μουσουλμανοφαγίας που εκδηλώνεται με αφορμή το μεταναστευτικό παριστάνοντας τον “πατριωτισμό”, ας δει το δίδυμο αδερφάκι του: Την “μαυρίλα” του Ερντογαν όπως εκδηλώθηκε μέσα από την ιταμή πρόκληση για την Αγια Σοφια.

Αν η ισλαμοφαγία των ντόπιων είναι “πατριωτισμός”, τότε “πατριωτισμός” είναι και για τους Τούρκους η χριστιανοφαγία του Ερντογάν. Αν η ισλαμοφαγία των ντόπιων είναι “προστασία της πίστης” των Ελλήνων, τότε “προστασία της πίστης” των Τούρκων είναι και η χριστιανοφαγία του Ερντογάν.

Αλλά αν ό,τι πράττει ο Ερντογάν είναι φασισμός, προσβολή και αξιοποίηση της θρησκείας σε εργαλείο του εθνικισμού, τότε εξίσου φασισμός, προσβολή και αξιοποίηση της θρησκείας σε εργαλείο του εθνικισμού είναι ό,τι ποτίζει την “μαυρίλα” και από το απ’ εδω συγκοινωνούν δοχείο.

Δεν υπάρχει “καλός” φασισμός” ούτε άσπρη… μαυρίλα. Να, λοιπόν, γιατί ο φασισμός δεν συμψηφίζεται, δεν αντιπαλεύεται, δεν απαντιέται με φασισμό. Ο ένας φασισμός εκτρέφει τον άλλον φασισμό. Ο πόλεμος στον φασισμό δεν διεξάγεται με φασισμό. Διεξάγεται με πλατύ δημοκρατικό μέτωπο που αποκαλύπτει και ακυρωνει τη δράση του και με ταξικό αντικαπιταλιστικό αγώνα που τον ξεριζώνει από την ρίζα του.

 

 

Οποιος δεν καταλαβαίνει την “μαυρίλα” της ντόπιας μουσουλμανοφαγίας που εκδηλώνεται με αφορμή το μεταναστευτικό…

Posted by Μπογιόπουλος Νίκος on Saturday, 11 July 2020