Το 2019 η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά φωτογραφήθηκε αυτό που όλοι πιθανολογούσαν πως υπήρχε: η μαύρη τρύπα, το σημείο μετά από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Μετά από 40 χρόνια αφότου πραγματοποιήθηκε η αμερικάνικη αποστολή στο διάστημα, ανακαλύφθηκε η πραγματική αλήθεια. Η μαύρη τρύπα δεν ήταν το σημείο αυτό που φαντάζονταν οι επιστήμονες μέσα στον χωροχρόνο, αλλά η μαύρη τρύπα της ελληνικής οικονομίας. Όσα είχαν οδηγήσει τους Έλληνες πολίτες να χρωστάνε 400 δις ευρώ, είχαν συσσωρευτεί εκεί έτσι ώστε να μην γίνουν αντιληπτά ποτέ στην πραγματικότητα.

Μεγάλο χώρο έπιαναν τα υποβρύχια και τα αεροσκάφη των ενόπλων δυνάμεων. Ήταν στοιβαγμένα σε μια πλευρά το ένα πάνω στο άλλο γιατί έγερναν. Πιο δίπλα ήταν ένας περίεργος εξοπλισμός όπως φιλέ μπιτς βόλεϊ, ρινγκ πυγμαχίας και σκάφη κανόε καγιάκ. Όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για τα αγαθά που αγόρασε η Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακριβώς δίπλα τους ήταν κάτι ηλεκτρονικές συσκευές όπως καταψύκτες, αφυγραντήρες και φαξ. Δεν κατάλαβαν οι επιστήμονες περί τίνος πρόκειται έως ότου πλησίασαν πιο κοντά. Ήταν όλα της ίδιας γερμανικής εταιρίας.

Η μαύρη τρύπα ήταν τεμαχισμένη σε οικόπεδα. Κάθε οικόπεδο είχε ονόματα Αγιορειτών μοναχών και πολιτικών. Όλοι το σκέφτηκαν ότι αυτά τα οικόπεδα είχαν ανταλλαχτεί με την Μονή Βατοπαιδίου.  Σε μια γωνίτσα ήταν πεταμένο και ένα φλασάκι. Εκεί το είχε κρύψει ο πρώην υπουργός οικονομικών, το φλασάκι με την περιβόητη λίστα. Πλήθος ακόμα υπέρογκων δανείων που δεν εξοφλήθηκαν ποτέ και μαύρα χρήματα που τελικά δεν είχαν φύγει για το εξωτερικό άλλα για το διάστημα συνέθεταν ένα θέαμα, που έκανε τους αστροναύτες να παθαίνουν κυριολεκτικά συγκοπή και να κινδυνεύει η ζωή τους. Ευτυχώς οι πιο ψύχραιμοι βρήκαν και το μέρος που φυλαγόντουσαν τα φάρμακα γνωστού σκανδάλου και έτσι αφού ανασυντάχθηκαν επικοινώνησαν με το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ το οποίο ήταν το πιο αμείλικτο κομμάτι της Τρόικας, διέταξε την κατάσχεση όλου του χρέους της ελληνικής οικονομίας. Για παραδειγματισμό, τιμώρησε την Ελλάδα με νέο μνημόνιο και της απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων της στο διάστημα. Οι επιστήμονες συνέχισαν να ψάχνουν και για άλλες μαύρες τρύπες. Μόνο όμως οι Έλληνες οι οποίοι είχαν την απολλώνια τεχνολογία κατάφεραν να είναι τόσο έξυπνοι. Έτσι η λιτότητα επέστρεψε στην χώρα, με τους διαπλεκόμενους να ψάχνουν άλλους τρόπους να κρύψουν τα λάφυρα τους.

Παναγιώτης Φραγκούλης