Αλιεύσαμε από Το Περιοδικό

«Γεια σας,

Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα τότε σημαίνει ότι δεν είμαι πια σε αυτόν τον κόσμο. Μην στενοχωριέστε όμως, γιατί είμαι εντάξει με αυτό. Δεν λυπάμαι γιατί πέθανα κάνοντας αυτό που θεωρούσα σωστό, υπερασπιζόμενος τους αδύναμους και παραμένοντας πιστός στα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας.

Συνεπώς, παρά την πρόωρη αναχώρησή μου, η ζωή μου ήταν επιτυχημένη και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έφυγα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα.

Εύχομαι σε όλους σας τα καλύτερα στον κόσμο και ελπίζω μια μέρα, και εσείς επίσης να αποφασίσετε να δώσετε τη ζωή σας για τους άλλους (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξει κανείς τον κόσμο.

Μόνο μαχόμενος ενάντια στον ατομικισμό και στον εγωισμό μέσα μας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές, το ξέρω, αλλά μην αφήνεστε να απογοητευτείτε, μην εγκαταλείπετε την ελπίδα, ποτέ! Ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Ακόμη και όταν όλα φαίνονται χαμένα, όταν τα κακά που πλήττουν τον πλανήτη και την ανθρωπότητα μοιάζουν ανυπέρβλητα, πρέπει να βρείτε τη δύναμη, πρέπει να εμπνεύσετε δύναμη στους συντρόφους σας.

Είναι στις πιο σκοτεινές στιγμές που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από το φως σας.

Και να θυμάστε πάντα ότι «κάθε καταιγίδα ξεκινά με μία μόνο σταγόνα». Πρέπει να γίνετε αυτή η σταγόνα.

Σας αγαπώ όλους, εύχομαι να φυλάξετε τα λόγια αυτά τα χρόνια που έρχονται..

Tekoşer,

Αυτή είναι η γραπτή διαθήκη του Λορέντζο Ορσέτι, μέλους της Τekoşîna Anarşîst/Anarchist Struggle, που έπεσε νεκρός σε μάχες με το ISIS.

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, το ISIS δημοσιοποίησε φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ότι σκότωσε σε μάχες στο Μπαργκούζ, ανατολικά της Συρίας τον 33χρονο Ιταλό Λορέντζο Ορσέτι, από τη Φλωρεντία, ο οποίος μαχόταν στο πλευρό των δυνάμεων του κουρδικού YPG.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ορσέτι σκοτώθηκε κατά την μάχη που ακολούθησε μια ενέδρα των τζιχαντιστών του ISIS, το οποίο, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ανάρτησε φωτογραφίες με το νεκρό σώμα του,  με το χαρακτηρισμό «ο Ιταλός σταυροφόρος Λορέντζο Ορσέτι». Οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν από το Aamaq, κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιεί το ISIS.

Το θάνατό του επιβεβαίωσε ο πατέρας του Αλεσάντρο Ορσέτι, ο οποίος είπε ότι ενημερώθηκε από τον Κούρδο διοικητή του Λορέντζο, ο οποίος του είπε ότι ο γιός του σκοτώθηκε όπως και όλα τα μέλη της ομάδας του.  Ο Ορσέτι, που άφησε τα παραπάνω λόγια ως γραπτή διαθήκη, ήταν ένας από τους 6 Ιταλούς (εκ των οποίων δύο γυναίκες) οι οποίοι μάχονται μαζί με το YPG, σύμφωνα τουλάχιστον με έκθεση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Occhi della Guerra» από τον Φάουστο Μπιλοσλάβο. Σε συνέντευξή του, στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Ορσέτι (που είχε πάρει το πολεμικό όνομα Heval Tekosher), δήλωνε ότι δεν σκοπεύει να γυρίσει, προς το παρόν, στην Ιταλία, ότι είναι περήφανος για ό,τι κάνει στη Συρία και έτοιμος να δεχτεί τις συνέπειες.

https://www.facebook.com/kurdistansolidaritycampaign/videos/506304023231529/