φυλακή, παιδιά, άδεια, ίδρυμα

Αλιεύσαμε από Katiousa

Η ανάρτηση έγινε μια βδομάδα πριν, αλλά το πρόβλημα που θίγει είναι διαχρονικό και οι αρχές αδιαφορούν προκλητικά για μια λύση που θα κρατούσε τα προσχήματα για ένα “κράτος δικαίου”. Αντιγράφουμε από τον τοίχο του Γιώργου Διπλού, που αναφέρεται στην περίπτωση της τρίχρονης Γεωργίας-Ταξιαρχούλας, ενός τρίχρονου κοριτσιού, και στην άδικη μεταχείριση στη μητέρα της, που έκανε το λάθος να είναι Ρομά.

Σήμερα η τρίχρονη Γεωργία-Ταξιαρχούλα αλλάζει περιβάλλον.
Από τις φυλακές της Θήβας που ζει από έξι μηνών μαζί με την καταδικασμένη μητέρα της -μωρά σε φυλακή- μεταφέρεται σε ίδρυμα.
Αυτό γίνεται γιατί ένα δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει διακοπή ποινής στην μητέρα δηλαδή ουσιαστικά αναστολή ποινής μέχρι το εφετείο παρόλο που υπήρχαν όλες οι προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Γνωστή διαμονή, επιστολή εργοδότη ότι θα την προσλάβει αν γινόταν δεκτή η διακοπή ποινής, καμία περίπτωση τέλεσης του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε, μαρτυρίες ομάδας ενεργών πολιτών ότι θα την βοηθήσουν και φυσικά σοβαρή βλάβη στην οικογένεια.

Σήμερα η μικρή Ταξιαρχούλα θα αποχωριστεί την μητέρα της με την οποία ζούσε 24 ώρες το 24ωρο για να βγεί στον έξω κόσμο που δεν έχει ξαναδεί… και να τον γνωρίσει μέσα από το ίδρυμα.

Η μικρή αυτή όπως και η μητέρα της είχαν την ατυχία να γεννηθούν Ρομά και δεν είναι Γεωργιάδης, Μαρτίνης, καταχραστές δημοσίου χρήματος, Γεωργόπουλοι, δεν είχαν την Ενέργκα να κλέβουν τον ΕΝΦΙΑ για να δικαιούνται αυτονοήτως ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

Θα συνεχίσουν να τραβούν τον Γολγοθά τους προς δόξα της ανελέητης για τους φτωχούς και αποκλεισμένους ελληνικής δικαιοσύνης.
Σιχάθηκα