Παναθηναικός, Ολυμπιακός, Μπάσκετ, Γιαννακόπουλος

Πηγή: 3pointmagazine

Δυο πλευρές ισχυρών επιχειρηματιών συγκρούονται. Δεν πρόκειται όμως για μια κόντρα που περιορίζεται στη δική τους σφαίρα.

Από τη στιγμή που έχουν υπό την ιδιοκτησία τους με ομάδες, ό,τι αναπαράγεται της κόντρας τους, ασκεί επιρροή σε εκατομμύρια κόσμο, συνεπώς αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν είναι μόνο ότι σταμάτησε ένα ματς. Ούτε μόνο ότι 20.000 άνθρωποι πήγαν τζάμπα γήπεδο και εκατοντάδες χιλιάδες απογοητεύτηκαν από απόσταση.

Χωρίς να υποτιμάται ότι προστίθεται κάθε τρεις και λίγο ένα χωλόσκασμα για εκείνον ειδικά που δεν έχει τις άπειρες επιλογές και δυνατότητες διασκέδασης.

Είναι περισσότερο απ’ όλα το αποτύπωμα, η κηλίδα, που μένει στην καθημερινότητα και την καθημερινή συμπεριφορά.

Μια ρηχή κουλτούρα εδραιώνεται συστηματικά και τώρα εντοπίζεται στις αντιδράσεις που έχουν ακολουθήσει τη διακοπή του ματς. Στα αναρίθμητα σχόλια κάτω από τα ποστ των sites, που ζέχνουν μίσος, σεξισμό, ματσίλα και χυδαιότητα. Άναρθρες κραυγές με πατημένο το Caps Lock, για τις οποίες βέβαια έχουν δουλέψει πολύ να υπάρχουν και τα ίδια τα sites.

Σήμερα εκατομμύρια κόσμος είδε τον ιδιοκτήτη της μίας ομάδας να προβαίνει σε μία χυδαία σεξιστική ενέργεια. Δεν ήταν απλά προβοκατόρικη όπως άστοχα, αλλά περισσότερο φοβικά χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ.

Ήταν από το Α έως το Ω της σεξιστική. Είχε την λογική ότι αφού φεύγετε είστε δειλοί, όπου δειλοί όμως στην πατριαρχική κοινωνία των Γιαννακόπουλων δεν είναι οι άντρες, αλλά μόνο οι γυναίκες.

Και πάνω σε αυτή την λογική έχει στηθεί ο σχολιασμός που διεξάγεται κάτω από τα ποστ, σε ένα μαραθώνιο δίχως τέλος, όπου ο ένας προσπαθεί να δείξει στον άλλον ποιος είναι περισσότερο αρσενικός.

Φυσικά η κίνηση του Γιαννακόπουλου δείχνει μόνο ένα μικρό μέρος της ζημιάς που γίνεται. Το χτίσιμο της παρακμής είναι καθημερινό, μεθοδικό και αδίστακτο. Και αυτή η θλιβερή αυτοκρατορία δεν χτίστηκε σε μια μέρα.