Τάφος, σπίτι, Τζανακόπουλος, Τελευταία κατοικία
«Θέλουμε οι Έλληνες να ξέρουν ότι η τελευταία τους κατοικία είναι εξασφαλισμένη» είπε ο κ. Τζανακόπουλος

Τη δέσμευσή της να προστατέψει την τελευταία κατοικία των Ελλήνων πολιτών ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο κατά την έναρξη των πλειστηριασμών.

Σε συνέντευξη τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τηρήσει την υπόσχεσή της για προστασία της πρώτης κατοικίας, θα κάνει τα πάντα για να τους εξασφαλίσει την τελευταία.

«Θέλουμε οι Έλληνες να κοιμούνται ήσυχοι και να ξέρουν ότι η τελευταία τους κατοικία είναι εξασφαλισμένη. Μπορεί το ‘15 να λέγαμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, αλλά το νέο μας σύνθημα είναι κανένας τάφος στα χέρια νεκροθάφτη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Ωστόσο σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι τελευταίες κατοικίες των Ελλήνων να επιβαρυνθούν με ΕΝΦΙΑ, ενώ παραδέχθηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη προσλάβει μέντιουμ τα οποία θα επικοινωνούν με τους οφειλέτες που έχουν αποχωρήσει για τον άλλο κόσμο, εάν κριθεί ότι αποδήμησαν προκειμένου να αποφύγουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Αναδημοσιεύουμε αυτήν την παλαιότερη τρολιά από Το Βατράχι