Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών αναφορικά με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της EΡΤ για εργαζομένους του αεροδρομίου Μυτιλήνης, οι οποίοι απέτρεψαν το κλιμάκιο της Fraport να πραγματοποιήσει εργασίες επιθεώρησης των χώρων του αεροδρομίου κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Αθηνών και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει την ανησυχία του αναφορικά με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων, ως αποτέλεσμα της δέσμευσης της Ελλάδας με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 39, 2/11/2015, για την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και την παραχώρηση τους στην κοινοπραξία Fraport-Slentel. Οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα πραγματοποιείται απρόσκοπτα η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
«Με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 39, 2/11/2015, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και την παραχώρηση τους στην κοινοπραξία Fraport-Slentel. Πρόκειται για προαπαιτούμενη ενέργεια για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.
 Κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, στις 14/8/2015, η κυβέρνηση έκανε λόγο για την κατάρτιση ενός φιλόδοξου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και πολιτικών για τη στήριξη των επενδύσεων. Ωστόσο, σημερινά δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα της ERT αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψη κλιμακίου της εταιρείας γερμανικών συμφερόντων Fraport στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου προέβαλαν αντιδράσεις αποτρέποντας τους υπαλλήλους του κλιμακίου να πραγματοποιήσουν επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου με αποτέλεσμα την αποχώρηση του κλιμακίου.
 Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να διασφαλίσετε ότι θα πραγματοποιείται απρόσκοπτα η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων»;

Πηγή: koutipandoras.gr