Τη διακοπή λειτουργίας και του εργοστασίου της στο Βόλο ανακοίνωσε σήμερα η πολυεθνική «Coca-Cola Τρία Έψιλον», προκαλώντας την άμεση αντίδραση των εργαζομένων, που, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας τους, της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των εγκαταστάσεων.
 Η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι η διακοπή λειτουργίας γίνεται στο πλαίσιο «επενδυτικού προγράμματος» ύψους 24 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το οποίο η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου του Βόλου και των αποθηκευτικών χώρων της Κ. Κηφισιάς θα ενσωματωθούν στις εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι.
 Οι 86 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Βόλου, αλλά και αρκετοί ακόμα «εργολαβικοί» και «εξωτερικοί συνεργάτες» μένουν στον αέρα. Προκλητικά η εργοδοσία τους πρότεινε τη λύση της «εθελούσιας εξόδου», δίνοντάς τους διορία μέχρι τις 27 Νοέμβρη, αλλά και «επιδότηση ενοικίου» για όσους θέλουν να εργαστούν στο Σχηματάρι. Οι προτάσεις αυτές δεν γίνονται αποδεκτές από τους εργαζόμενους, οι οποίοι συμμετέχουν στην αυριανή απεργία και την Παρασκευή θα προχωρήσουν σε γενική συνέλευση για να οργανώσουν την αντίδρασή τους.

Πηγή: 902.gr