Βασισμένο σε ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ

Μόλις δύο 24ωρα μετά το ρατσιστικό επεισόδιο του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους, για το οποίο συνελήφθησαν 21 άτομα, το ένα εκ των δύο θυμάτων κατήγγειλε ότι δέχθηκε ακόμα μία λεκτική επίθεση από δύο άτομα στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας.

Αφού απευθύνθηκε στην αστυνομία, υποβάλλοντας μήνυση, ακολούθησε έρευνα, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο 32χρονος, ενώ το δεύτερο καταγγελλόμενο πρόσωπο παραμένει άγνωστο.

Η ταυτοποίησή του, έγινε με βάση βίντεο που τράβηξε και προσκόμισε το 21 ετών θύμα, όπως προκύπτει από την έγκληση που υπέβαλε. Για τον λόγο αυτό, η εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής έρευνας η οποία στρέφεται εναντίον του θύματος για να διαπιστωθεί εάν τέλεσε το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, για βίντεο που τράβηξε στο επίμαχο επεισόδιο.

Ο 32χρονος που συνελήφθη για την επίθεση αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, στον απόηχο των επιθέσεων της Κυριακής, που οδήγησαν σε μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της τρανσφοβίας και υπέρ της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο 32χρονος φέρεται να έχει καταδικασθεί κατά το παρελθόν για οπαδικό επεισόδιο σε αγώνα βόλεϊ και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, τους οποίους εξετάζεται εάν έχει παραβιάσει.