Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση αναμένεται να λάβει χώρα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με την αλληλεγγύη στην Κούβα. Πολλοί νέοι άνθρωποι που επισκέφτηκαν την Κούβα μέσα από «Μπριγάδες» για να δείξουν την αλληλεγγύη τους, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και όσα έμαθαν στα σεμινάρια που παρακολούθησαν.

Ακολουθεί το κάλεσμα εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» που διοργανώνει την εκδήλωση:

«Ελάτε να συζητήσουμε για τις μπριγάδες αλληλεγγύης στην Κούβα. Θα μοιραστούμε όσα είδαμε και όσα μάθαμε απ’ τη συμμετοχή μας στις τελευταίες δύο αποστολές τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο του 2023.

Θα μιλήσουμε για τη σημερινή κατάσταση στην Κούβα, τις δυσκολίες, τις αντιφάσεις και τα σπουδαία επιτεύγματα και θα αναδείξουμε μια σειρά από συγκεκριμένες θεματικές με βάση και τα σεμινάρια και τις διαλέξεις που παρακολουθήσαμε στη Διεθνή Κατασκήνωση “Χούλιο Αντόνιο Μέγια” (CIJAM). Θα έχουμε ετοιμάσει έκθεση φωτογραφίας και θα αφηγηθούμε ιστορίες για τους ανθρώπους που γνωρίσαμε και τις τοποθεσίες που επισκεφτήκαμε.

Τέλος, θα ανακοινωθούν πληροφορίες για τις επόμενες μπριγάδες. Στόχος μας είναι να είναι ακόμη πιο μαζικές οι επόμενες αποστολές από Ελλάδα και να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης απαιτώντας την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Χοσέ Μαρτί” και μιλούν οι: Παντελής Αβραμόπουλος, Κώστας Γούσης, Αλίκη Κωστοπούλου, Πάρις Λαυτσής, Αλκηστη Πρέπη.»