Πηγή: Ημεροδρόμος

“ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ” κρίθηκε από το δικαστήριο και η 2η αγωγή της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου. Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο “ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ το ενάγον (σσ: την ΕΑΑΣ) στην καταβολή των δικαστικών εξόδων των εναγομένων, τα οποία ορίζει στο ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ”.

Μετά το πέρας της δίκης, προ ενός και πλέον έτους, ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε δηλώσει τα εξής:

Σε ανάρτησή του, με αφορμή την απόφαση, ο Νίκος Μπογιόπουλος σημείωσε:

“Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), αφού η πρώτη της αγωγή εναντίον μου απορρίφθηκε το 2021, επανήλθε με δεύτερη αγωγή το 2022.
Και αυτή η δεύτερη αγωγή της, λοιπόν, κρίθηκε από το δικαστήριο (Αριθμός Απόφασης 13102/2023 της 29ης Δεκεμβρίου 2023) “ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ”.
Επιπλέον το δικαστήριο “ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ το ενάγον (σσ: την ΕΑΑΣ) στην καταβολή των δικαστικών εξόδων των εναγομένων, τα οποία ορίζει στο ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ”.
– Θυμίζω:
Ισχυρίζονταν ότι τους “συκοφάντησα”, μου ζητούσαν 70.000 ευρώ για “ηθική βλάβη” και αιτούνταν την φυλάκιση μου για 6 μήνες “ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί”…

Σημείωση 1η: Ο,τι είχα να πω για τους εν λόγω το κατέγραψα – με αφορμή ήδη το εξώδικό τους – σε σχετικό κείμενο – εδω: Οι απόστρατοι της ΕΑΑΣ επαναφέρουν την αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου!

Σημείωση 2η: Τελεία. Και παύλα”.