Πηγή: Ημεροδρόμος

Κράτος, αφεντικά και μπάτσοι κατά των εργατών. Αυτό είναι το σύστημα τους. Αυτή είναι η δημοκρατίας τους. Ορδές κρανοφόρων με ρόπαλα και χημικά ρίχτηκαν πάνω στους απεργούς εργαζόμενους. Αδιάκριτα χτύπησαν γυναίκες, ηλικιωμένους, εργάτες.

Όμως ούτε με τα ΜΑΤ, ούτε με τα χημικά, ούτε με το όργιο καταστολής κάμπτονται οι απεργοί στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση στην πύλη του εργοστασίου. Οι απεργοί μάλιστα δέχτηκαν και δεύτερη επίθεση από τα ΜΑΤ.

Οι δυνάμεις καταστολής με βία έχουν απωθήσει τους απεργούς από την πύλη του εργοστασίου της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» για να μπει το λεωφορείο με απεργοσπάστες. Ωστόσο μπροστά στο λεωφορείο μπήκαν βουλευτές και συνδικαλιστές.

Όμως τα ΜΑΤ με κυβερνητικές εντολές «μπλόκαραν» τους βουλευτές και ανοίγοντας τις πόρτες έβαλαν τους απεργοσπάστες μέσα στο εργοστάσιο.

Όλα αυτά γίνονταν υπό το βλέμμα και την καθοδήγηση του υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας που διακρίνεται με το λευκό πουκάμισο δίπλα στα ΜΑΤ.  

Από την πρώτη επίθεση υπάρχουν τουλάχιστον πέντε τραυματίες εργαζόμενοι από χημικά και ξυλοδαρμούς. Μια επίθεση που φέρει πλατιά φαρδιά την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την κυβέρνηση που από νωρίς το πρωί έστειλε ξανά αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελέα για να υποστηριχθεί η εργοδοσία που με τη σειρά της έφερε απεργοσπάστες για να σπάσει την απεργία.

Ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

«Με χτύπησαν τα ΜΑΤ με ασπίδα και μετά με κλοτσιά στο κεφάλι», κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, Γιάννης Φραγγίδης, μιλώντας μέσα από το ασθενοφόρο, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Yellow Radio» της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο Γ. Φραγγίδης πάνω από 7 διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζόμενους για να σπάσουν στην απεργία και πώς ο ίδιος και άλλοι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο με αστυνομική συνοδεία!

«Με χτύπησαν με την ασπίδα και με κλότσησαν στο πόδι, με έριξαν κάτω και τώρα δεν μπορώ να περπατήσω», είναι η μαρτυρία άλλου τραυματία από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».  «Μας έριχναν χημικά δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε» είπε.

Βουλευτές και συνδικαλιστές του εργατικού Κέντρου έχουν μπει μπροστά από το λεωφορείο που μεταφέρει απεργοσπάστες.

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» το σύνθημα που ακούγεται στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» με τους απεργούς να διεκδικούν ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Φωτογραφίες και Βίντεο από 902.gr