Πηγή: Infolibre

Βίντεο από «Μένουμε Ενεργοί»

Η τακτική κράτους – κυβέρνησης με συνεχή και ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται. Από το πρωί της Τρίτης 26/4 αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τμήμα του πανεπιστημίου και “περιφρουρούν” τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο Στέκι στο Βιολογικό. Η στρατηγική του ελέγχου, των αποκλεισμών και της πρόκλησης εντάσεων συνεχίζεται με την επίδειξη δύναμης που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση. Φοιτητές/ριες, αλληλέγγυοι/ες και διδάσκοντες προσέρχονται συνεχώς απαιτώντας την αποχώρηση της αστυνομίας μέσα από το πανεπιστημιακό κάμπους καθώς βλέπουν το Α.Π.Θ. να μετατρέπεται σε ένα αστυνομοκρατούμενο τσιφλίκι κράτους και ιδιωτών που κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ (Β. Γλ.)

Συλλογικότητες, ομάδες, πρωτοβουλίες, οργανώσεις, συνελεύσεις, αλληλέγγυοι/ες, διδάσκοντες κ.α. δείχνουν έμπρακτα τη στήριξη στον αγώνα των φοιτητ(ρι)ών, καταδικάζοντας τις πρακτικές κράτους και κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις μέσα στο Α.Π.Θ. και το κλίμα αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί.

Επισηνάπτονται δύο από αυτές

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης είναι στο πλευρό των φοιτητών και των δασκάλων που αντιστέκονται στην παρουσία των ΜΑΤ και κάθε είδους αστυνομικής δύναμης στο χώρο του ΑΠΘ.

Να μην επιτρέψουμε την καταστροφή του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου που επιχειρείται από τις πρυτανικές αρχές και την κυβέρνηση.
Το πανεπιστήμιο είναι χώρος γνώσης και πολιτισμού και οφείλει να είναι ανοιχτό σε όλη την πόλη. Η καταστροφή του δεν θα περάσει!

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Απρίλιος 2022

__________________________________________________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ

Εβδομάδα των παθών στο ΑΠΘ

Από χθες 18 Απριλίου 2022, Μ. Δευτέρα και συνεχίζοντας crescendo σήμερα, Μ. Τρίτη, ο και πρύτανης των ΜΑΤ επιλεγόμενος, ως πρωθιερέας της καταστολής και της βίας οδηγεί την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ σε μιαν ιδιότυπη εβδομάδα παθών. Διάφορα σώματα πολυάριθμων πραιτόρων-ένστολων και μη, αλλά οπωσδήποτε πάνοπλων, φροντίζουν να καλλιεργούν την δέουσα κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών όχι μόνο με την ούτως ή άλλως βάναυση παρουσία τους μέσα στην πανεπιστημιούπολη αλλά και με καταιγιστική χρήση του εξοπλισμού τους καθώς και με δύο προκλητικές συλλήψεις προασπιστών του πανεπιστημιακού ασύλου.
Δεν μας καταπλήσσει η κατασταλτική στρατηγική της πρυτανικής αρχής Παπαϊωάννου, κατά τη στενή σύζευξή της με την κρατική δύναμη, ούτε για την εμπάθεια ούτε για την ωμότητά της. Στρέφεται από πέρυσι και συστηματικά εναντίον μη πειθήνιων φοιτητών και πανεπιστημιακών δασκάλων που αντιστέκονται στην άκρως αντιδραστική καπιταλιστική αντιμεταρρύθμιση του πανεπιστημίου, την οποία επιχειρεί η παρούσα κυβέρνηση με φανατισμό ταξικού ζηλωτή.
H πανεπιστημιακή κοινότητα γνωρίζει ότι σάπια είναι τα δομικά υλικά του αγοραίου ψευδοπανεπιστήμιου της «αριστείας» και της επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να μάχεται για το δημόσιο, κοινωνικό και δωρεάν πανεπιστήμιο.

Θεσσαλονίκη 19-4-2022
Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ