Αλιεύσαμε από Katiousa

Βασισμένο στον 902.gr

Τη συνέχιση του αγώνα τους για να μείνουν στις δουλειές και τα σπίτια τους αποφάσισαν ομόφωνα στη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Με μια φωνή και αποφασιστικότητα είπαν ΟΧΙ στο εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης για το κλείσιμο της επιχείρησης, με απολύσεις εργαζομένων και το ξεσπίτωμα οικογενειών.

Μέσα σε κλίμα οργής και αγανάκτησης καταδίκασαν τα σχέδια της κυβέρνησης για εκκαθάριση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μείνουν στις δουλειές και τα σπίτια τους.

Δείτε το βίντεο:

Σε δήλωσή του ο Π. Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας,  μεταξύ άλλων επισημαίνει πως το μήνυμα που εκφράστηκε στη γενική συνέλευση είναι «Ένας για όλους και όλοι για έναν, ή εργαζόμαστε όλοι ή κανένας, από τις εργασίες μας δεν θα βγούμε ούτε και από τα σπίτια μας. Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων της χώρας μας».

Δείτε το βίντεο: 

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση είναι:

– Τη Δευτέρα 7/2  παράσταση διαμαρτυρίας των ΔΣ των Σωματείων στον ειδικό εκκαθαριστή (Αθήνα).

– Την Πέμπτη, 10/2, κήρυξη 24ωρης απεργίας και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

– Την Κυριακή 13/2 στις 10 π.μ. πλατιά σύσκεψη φορέων και Σωματείων στη Λάρυμνα με χαρακτήρα μαζικού συλλαλητηρίου.

Κλιμάκωση με απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεδιπλωθεί ένα πρόγραμμα συνεχών εξορμήσεων στα χωριά της περιοχής για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης, τάσσονται εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και φορείς εκφράζοντας την αλληλεγγύη και στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Στο πλευρό των εργατών και οι γυναίκες της ΛΑΡΚΟ που δηλώνουν αποφασισμένες να αγωνιστούν για τα παιδιά τους, τα σπίτια τους, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.