Πηγή: Katiousa

Η διοίκηση της COSCO δεν ήθελε καν να συναντήσει τους απεργούς εργάτες, αλλά αυτοί έσπασαν τις κλειδαμπαρωμένες πύλες της εταιρείας και επέβαλαν τη συνάντηση με την εργοδοσία.

Βίντεο από 902

Οι εργάτες έθεσαν τέσσερα βασικά αιτήματα στην εργοδοσία, για να διασφαλίσουν ότι δε θα θρηνήσουν κι άλλον συνάδελφό τους.

Να γίνουν εξαμελείς ομάδες στα πόστα. Να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης. Να συγκροτηθεί επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας με μέλη του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Βίντεο από La Kappa

Η εργοδοσία απέρριψε προκλητικά όλα τα αιτήματα του σωματείου και οι εργάτες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία, ενώ ο πρόεδρος Μ. Μπεκρής έδωσε μια γλαφυρή προειδοποίηση στα αφεντικά.

Αν φέρουν σώματα ασφαλείας να χτυπήσουν τους εργάτες, θα δουν τα κοντέινερ να επιπλέουν στη θάλασσα!

Βίντεο από 902

Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά. Και το ζητούμενο είναι πλημμυρίσει όχι μόνο από τους απεργούς εργάτες της COSCO αλλά και από την αλληλεγγύη της τάξης μας, από χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες σωματεία, που θα στηρίζουν τον μεγάλο αγώνα των εργατών που σακατεύονται και ματώνουν για τα κέρδη των αφεντικών και χτίζουν με το αίμα τους το “θαύμα της ανάπτυξης”.

Βίντεο από 902