ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

Πηγή: Alfavita

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έστησαν μπλόκο στην πορεία των εκπαιδευτικών στην Αθήνα, στο ύψος της Βουλής. Λίγο αργότερα οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών, αλλά και της αύρας, πετώντας νερό κατά των διαδηλωτών που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στην αξιολόγηση.

Βίντεο από Alfavita.gr

Μάλιστα, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν και με τις ασπίδες τους στα μπλοκ των εκπαιδευτικών.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν από τις ντουντούκες ότι με «πολιτική εντολή» εμποδίζεται η συνέχιση της κινητοποίησής τους.

Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα κοντά στη Βουλή., μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

Βίντεο από Alfavita.gr

Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ καλούν στη σημερινή κινητοποίηση στα Προπύλαια, απαντώντας στην αγωγή Κεραμέως κατά της απεργίας-αποχής.

Παράλληλα, η ΔΟΕ άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα η εφαρμογή της να μην είναι άμεσα εκτελεστή, καθώς αναμένεται η απόφαση του Εφετείου.

ARGIRIS MAKRIS/INTIME

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπογραμμίζουν ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο».

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.