Φωτογραφία από παλαιότερη συνεργασίας ακροδεξιάς-αστυνομίας

Αλιεύσαμε από το facebook του Στέλιου Νικητόπουλου

Τρεις αστυνομικοί εκ των οποίων οι δυο συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ένας στρατιωτικός συγκαταλέγονται στην ομάδα που τις τελευταίες μέρες εξαπέλυσε διαδικτυακή επίθεση κατά του δημοσιογράφου, ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο βόρειο Αιγαίο, Στρατή Μπαλάσκα.

Δήλωση Στρατή Μπαλάσκα

«Την περασμένη Κυριακή 12 Αυγούστου στο λιμάνι της Μυτιλήνης δέχθηκα επίθεση από ομάδα ακροδεξιών που επέστρεφαν από τη γνωστή φιέστα της υποστολής της σημαίας και οι οποίοι εν μέση οδώ με καθύβρισαν και με απείλησαν. Ακόμα και στη διάρκεια της φωτιάς στο άλσος Τσαμάκια ανήμερα της Παναγιάς, άλλος ακροδεξιός ο οποίος όλως τυχαίως βρέθηκε εκεί, με έβριζε την ώρα της δουλειάς μου φωνάζοντας ότι καλύπτω τους “λαθροπιθήκους” και “τα πιάνω από τις ΜΚΟ”. Ανάλογη ήταν και η ανάρτηση του στο Facebook λίγες ώρες μετά στην οποία με αποκαλούσε «χοντρομα…» και «τομάρι».

Θεωρώ ότι κάποια στιγμή οι μέχρι τώρα λεκτικές φυσικές ή διαδικτυακές επιθέσεις θα περάσουν σε επίπεδο απόπειρας φυσικής εξόντωσης κάποιου από όλους εμάς. Στη Μυτιλήνη λειτουργεί οργανωμένο τάγμα εφόδου, συμμορία που μέρα με τη μέρα η δράση της αναβαθμίζεται τα δε μέλη της αποθρασύνονται κυρίως λόγω της ατιμωρησίας. Από τους πρώτους στόχους τους εμείς ΟΛΟΙ οι άνθρωποι της ενημέρωσης.

Οι όποιες μας παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε επίπεδο Λέσβου αποδεικνύονται σε αντίθεση με τη γειτονική μας Χίο αργές ενώ έχω την αίσθηση ότι το προχώρημα τους εμποδίζεται από ένα αόρατο πέπλο προστασίας της συμμορίας αυτής. Τρεις και τέσσερις σχεδόν μήνες μετά τις αναφορές μας στον Εισαγγελέα μετά την παράσταση που πραγματοποιήσαμε, και ουσιαστικά τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα.

Να περιμένουμε η όλη κατάσταση να οπλίσει το χέρι κάποιου φανατικού; Να περιμένουμε να πέσει θύμα κάποιος από εμάς ή κάποιος από αυτούς που ο φανατικός θεωρεί εχθρούς για να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ η Δικαιοσύνη; Τι άλλο πρέπει να γίνει στο νησί για να γίνει αντιληπτό ότι εξόν από την ψήφο των ακραίων υπάρχει και η υπόθεση της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των θεσμών της;»