Πηγή: 902

Στη ρότα της ολοκληρωτικής μετατροπής του συστήματος Υγείας σε σύστημα «μιας νόσου» κινείται το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, μεταφέροντας το πρόβλημα σε όλους τους υπόλοιπους ασθενείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του «Ευαγγελισμού», προκειμένου να μετατραπεί σε κλινική covid. Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας που έχει επιβάλει λοκντάουν σε πολύ σοβαρές ιατρικές πράξεις.

Στη συγκεκριμένη κλινική πραγματοποιούνται τουλάχιστον 800 χειρουργεία τον χρόνο, εκ των οποίων πάνω από το 1/3 είναι επείγοντα. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επείγοντα θα διακομίζονται στο «Ωνάσειο» (χωρίς να έχουν δοθεί παραπέρα διευκρινίσεις)  και στην Καρδιοχειρουργική του ΠΓΝ Πάτρας, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, αλλά ακόμη δεν έχει στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό. Η μοναδική Καρδιοχειρουργική που έχει παραμείνει είναι στο Ιπποκράτειο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Τρίτη 9 Μάρτη θα λειτουργούν μόνο τα 3 από τα 6 χειρουργικά κρεβάτια για τις ανάγκες της Γενικής Χειρουργικής, αριθμός που δεν καλύπτει ούτε τα επείγοντα περιστατικά. Σημειώνεται πως αρχικά ήταν 14, κόπηκαν τα 8 λόγω Covid, τώρα κόβονται άλλα 3 και απομένουν μόλις 3!

Το γεγονός καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής.