Πηγή: Επιτροπή Νεολαίας Κατά της Εξόρυξης

Ο τόπος μας παρατηρεί εδώ και χρόνια αλλά ιδίως την περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι οι δυο κυβερνητικοί εταίροι έχουν βάλει στο στόχαστρο, εκτός από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους πρόσφυγες και τους αγωνιστές και το ίδιο το περιβάλλον. Πλέον έρχεται εκ νέου να προστεθεί στην εξίσωση της καταστροφής του περιβάλλοντος, πέραν από τα μεταλλεία στην Χαλκιδική και η Λευκίμμη.

Με 13 διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και υπερπτήσεις ελικοπτέρων της Αστυνομίας η Λευκίμμη την τελευταία βδομάδα, φέρνει κοινά γνωρίσματα με την καταστολή που βιώνουμε όλοι εμείς οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιστεκόμαστε. Γι’ αυτόν το λόγο είναι χρέος μας να φωνάξουμε μαζί τους για γη, νερό και ελευθερία.



style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-4405412761594943″
data-ad-slot=”5917289280″>

Ο ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη δεν είναι μια νέα κατάσταση. Είναι μια παλιά προσπάθεια εργολάβων και ξενοδόχων να «τελειώνουν» με τα σκουπίδια τους. Το 2008 το κίνημα τους σταμάτησε. Τώρα έρχονται ξανά και λένε ευθαρσώς όχι απλά «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα» αλλά να μασήσει πρώτα και τόνους ανεπεξέργαστων σκουπιδιών.

Το κίνημα δέχθηκε την βίαιη καταστολή της Αστυνομίας κατά παραγγελία της δημοτικής αρχής. Συλλήψεις, διώξεις, βία και αρπαγή μέσα από τα ίδια τους τα σπίτια. Ξέρουν ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος και γι’ αυτό επιστρατεύουν τη μόνη φυσική δύναμη ανατροπής μας, την βία.

Σα να μην έφταναν βέβαια τα σκουπίδια του ΧΥΤΑ, στην περιοχή εμφανίστηκαν και άλλα, φασιστικά, απορρίμματα. Η Λευκίμμη όμως ξέρει από Αντίσταση, ξέρει από φασισμό και ναζισμό, ξέρει και από εμφύλιο. Ο αγώνας της Λευκίμμης είναι πια διπλός. Αγώνας για γη, νερό και ελευθερία. Αγώνας αντιφασιστικός.
Ο αγωνιζόμενος κόσμος της Χαλκιδικής στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Λευκίμμης που αντιστέκονται στην δημιουργία του παράνομου ΧΥΤΑ.
Ενάντια σε κάθε καταστολή αλλά και ανάθεση του αγώνα. Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και θα κερδίσει !

Επιτροπή νεολαίας κατά της εξόρυξης Ιερισσου

Επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Επιτροπή αγώνα Προποντιδας



style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-4405412761594943″
data-ad-slot=”5917289280″>