Νιγηριανός, αστυνομία, μπάτσοι, δολοφονία

Πηγή: Luben

Άλλο ένα θλιβερό περιστατικό με πολλά ερωτηματικά έχει ανακύψει αυτές τις μέρες, το οποίο έγινε γνωστό μετά από καταγγελία της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών. Σύμφωνα με μια δημοσίευση που έκανε στο Facebook η Ένωση, ένας μετανάστης από τη Νιγηρία έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προσαγωγής το στο διαβόητο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 34χρονος Εμπουκά, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών, είχε προσαχθεί στο Α.Τ. Ομόνοιας στις 8 Φεβρουαρίου, όταν σύμφωνα με τους αστυνομικούς κατέρρευσε ξαφνικά στην αίθουσα αναμονής. Το ΕΚΑΒ έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες, όμως ένα από τα μέλη του επιβεβαίωσε το θάνατο του μετανάστη.

Το ζήτημα εδώ είναι ότι το θέμα μαθεύτηκε μόνο μετά την καταγγελία της Ένωσης και χωρίς να υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Tο δε ΑΤ Ομόνοιας έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια τη φήμη του Αμπού Γκράιμπ της Αθήνας μετά από αμέτρητα περιστατικά ξυλοδαρμών, βασανιστηρίων και ξαφνικών θανάτων στο εσωτερικό του και στην περιοχή που εποπτεύει.

https://www.facebook.com/UnitedAfricanWomenGr/posts/2263734676990256

Σε επικοινωνία μας με την Νιγηριανή Κοινότητα στην Ελλάδα, πληροφορηθήκαμε ότι από τη μεριά τους ακόμη ερευνούν τις συνθήκες γύρω από έγινε ο θάνατος , τον οποίο επιβεβαιώνουν, περιμένοντας και τις τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ στα χέρια τους έχουν το πόρισμα του ιατροδικαστή που μιλά για πνευμονικό οίδημα. Επίσης με βάση πληροφορίες της Lifo, το ΑΤ Ομόνοιας και το Υπασπιστήριο Ασφάλειας Αττικής δεν επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν την καταγγελία, παραπέμποντας στην ΓΑΔΑ.