Ζακ, Κωστόπουλος, Αστυνομία, Μπάτσοι

Πηγή: TPP

Τον επανέλεγχο των ιατρικών εξετάσεων του Ζακ Κωστόπουλου ζήτησε η υπερασπιστική πλευρά των 8 αστυνομικών, με την προσπάθεια της αυτή όμως να πέφτει στο κενό, καθώς τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου δεν βρέθηκε καμία ναρκωτική ουσία, ενώ σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, στο σώματα του βρέθηκαν 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, με τα ισχυρότερα από αυτά, που εκτιμάται ότι επέφεραν και τον θάνατο, στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το news247.gr που μεταφέρει και τις πληροφορίες για τον επανέλεγχοτων εξετάσεων που ζήτησε η υπεράσπιση, η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και συνεχώς προκύπτουν νέα πρόσωπα για να καταθέσουν, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φτάσουμε στις οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε η Αστυνομία, προτείνεται η απόταξη των τεσσάρων αστυνομικών, τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή, και η επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης για τους άλλους τέσσερις, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ποινή. Δηλαδή προτείνεται η αποχή τους από τα καθήκοντά τους για αριθμό μηνών που θα αποφασιστεί από την ηγεσία και, διάστημα κατά το οποίο δεν θα αμείβονται, ενώ εφόσον επιστρέψουν στην υπηρεσία, εάν υποπέσουν σε νέο πειθαρχικό αδίκημα, τότε θα αποταχθούν.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι όπως έχει αποκαλύψει το TPP, μπορεί ο 23ος τακτικός ανακριτής να απήγγειλε κατηγορίες, μεταξύ άλλων για θανατηφόρα σωματική βλάβη, σε 4 αστυνομικούς για χτυπήματα που σχετίζονται με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ωστόσο όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, θεωρεί ως δεδομένο το αναπόδεικτο σενάριο του «επίδοξου ληστή» Ζακ, που «είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι». Το TPP αποκαλύπτει το έγγραφο του κατηγορητηρίου κατά των τεσσάρων αστυνομικών.