Πηγή: Voria

Τη δική τους θέση για το τι διαδραματίστηκε κατά το επεισόδιο με τους αστυνομικούς, το απόγευμα της Δευτέρας στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνουν οι νεαροί σκέιτερς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι τέσσερις συλλήψεις έγιναν αναίτια και χωρίς οι ίδιοι να προκαλέσουν τους ένστολους.

Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους στην ομάδα «Stroller» στο Instagram, όπου και δημοσιοποιούν βίντεο από τη στιγμή της προσαγωγής, «ως αθλητές του skateboarding για τους ευνόητους λόγους τηρούσαμε τα μέτρα και φορούσαμε μάσκα».

Σύμφωνα με τους ίδιους και την ανάρτησή τους, η εξακρίβωση στοιχείων από την πλευρά των αστυνομικών «έγινε επιτυχώς», μετά από καταγγελία που έγινε για φθορά δημόσιας περιουσίας. Ωστόσο, τη στιγμή που αποχωρούσαν, ένα από τα άτομα είπε στον αστυνομικό ότι «αντί να ενοχοποιούν εμάς που αθλούμαστε υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα», ο αστυνομικός, σύμφωνα με τους ίδιους, απάντησε νευριασμένος στον νεαρό πως δεν δέχεται υποδείξεις.
Μετά από αυτό φαίνεται ότι ξεκίνησε το επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών. «…αστυνομικός νευριασμένος απάντησε στον νεαρό πως δεν δέχεται υποδείξεις για την δουλειά του και άρχισε να τον τραβάει με βίαιο τρόπο αυτόν και όποιον από εμας βρισκόταν εκεί κοντά έτσι οδηγηθήκαμε στο τμήμα 2 από εμάς μέσα στο περιπολικό και οι υπόλοιποι περικυκλωμένοι από μηχανές», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανάρτησή τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση τους:

FAKE NEWS!!! Χτες 26/10/20

«Σκειτερς χωρις μάσκα συνελήφθησαν από την Αστυνομία» ,σύμφωνα με τα νέα μέτρα και την υποχρεωτική χρήση μασκας σε εξωτερικους χώρους στην Θεσσαλονίκη αναφέρεται ότι εξερουνται οι περίπτωσης ατομικής άθλησης ,παρόλα αυτά εμεις ως αθλητες του skateboarding για τους ευνόητους λόγους τηρούσαμε τα μέτρα και φορούσαμε μάσκα. Κυκλοφορούν διάφορα ψεύδη άρθρα στο διαδίκτυο με τον παραπάνω τίτλο .Οπως βλέπουμε δεν έγινε τίποτα από όσα αναφέρουν οι ειδήσεις ,η αστυνομία έφτασε στον χώρο όπου βρισκόμασταν κάνοντας σκάτε Πλατεία Αριστοτελους Θεσσαλονίκη “αφου δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι ασκήσεις του αθλήματος μας”. Ζήτησαν λοιπόν εξακρίβωση στοιχείων διότι έγινε καταγγελία για φθορά δημόσιας περιουσίας.

Η εξακρίβωση έγινε επιτυχώς και ήμασταν έτοιμοι να αποχωρήσουμε από τον χώρο, ένα από τα παιδιά είπε στον αστυνομικό ότι αντί να ενοχοποιούν εμάς που αθλούμαστε υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα, ο αστυνομικός νευριασμένος απάντησε στον νεαρό πως δεν δέχεται υποδείξεις για την δουλειά του και άρχισε να τον τραβάει με βίαιο τρόπο αυτών και όποιον από εμας βρισκόταν εκεί κοντά έτσι οδηγηθήκαμε στο τμήμα 2 από εμάς μέσα στο περιπολικό και οι υπόλοιποι περικυκλωμένοι από μηχανές.

Τα παιδιά οδηγήθηκαν στο κρατητήριο με την ενοχοποίηση ότι έγινε έξιβρύση κατά των αρχών. Ευχαριστουμε όλα τα media που δίχως να έχουν την παραμικρή πληροφορία για το συνέβη δημιούργησαν μια τεράστια “φούσκα” ψευδών ειδήσεων.

Το συμβάν δεν είχε να κάνει με την μη τήρηση των μέτρων του Covid αλλά καθαρά με την έχθρα που επικρατεί απέναντι σε αυτό το άθλημα .Τελος ευχαριστούμε τον αστυνομικό που μας έδειξε το πως γίνεται σωστή χρήση της μάσκας».

To πρωτότυπο βίντεο αλιεύτηκε από το instagram stollercrew