Πηγή: Πριν

Η κυβέρνηση «γκρεμίζει τα τείχη» της πόλης για να υποδεχτεί την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αλλά στήνει μπλόκα και «απόρθητα τείχη» απέναντι στους πολίτες που θέλουν να διαδηλώσουν ενάντια στην επίσκεψη μην επιτρέποντας στην πορεία που θα ξεκινήσει το απόγευμα από τα Προπύλαια να φτάσει στη βουλή. Για την προστασία της καγκελαρίου η κυβέρνηση κινητοποιεί χιλιάδες αστυνομικούς όλων των υπηρεσιών, εκατοντάδες drones θα περιπολούν τον αέρα καταγράφοντας τα πάντα ενώ τα μέτρα ασφάλειας περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή ελεύθερων σκοπευτών. Οι δρόμοι της Αθήνας θα κλείνουν σταδιακά  κατά τις μετακινήσεις της Α. Μέρκελ.

Παρά τις απαγορεύσεις με κοινό τους ψήφισμα 13 αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες της  Αριστεράς (Αναμέτρηση-Ομάδα Κομμουνιστών/Κομμουνιστριών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ανασύνθεση, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Ενωση των Δικαίων, Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού, Κόκκινο Δίκτυο, Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, Λαϊκή Ενότητα, Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Σύλλογος «Γ. Κορδάτος») καλούν στη σημερινή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, με πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ

Οι οργανωτές της συγκέντρωσης και πορείας κατά της επίσκεψης Μέρκελ τονίζουν ότι η συγκέντρωση και η πορεία θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε κάθε περίπτωση! 

H  Γερμανίδα καγκελάριος, θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30 και στις 18:10 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

«Επίσκεψη» αστυνομικών στα γραφεία του ΝΑΡ!

Μέρκελ, Απαγόρευση, Μπάτσοι

H αστυνομία θυροκόλλησε στην πόρτα των γραφείων του ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση την απόφαση απαγόρευσης της ολοκληρωσης της πορείας κατά της Μέρκελ. Παρά τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι η “απαγόρευση δεν θα επηρεάσει τις κινητοποιήσεις” η αστυνομία δεν επιτρέπει στην πορεία να φτάσει στη Βουλή.
Στο έγγραφο απαγόρευσης που επιδόθηκε στο ΝΑΡ υπάρχει ονομαστική αναφορά και στο κάλεσμα 15 αριστερών οργανώσεων για σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια

Απαγορευμένη πόλη

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύτηκαν οι πορείες και συγκεντρώσεις σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας αλλά και στα περίχωρα.

Τα Προπύλαια, όπου θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δεν βρίσκονται στη ζώνη απαγόρευσης αλλά η κυβέρνηση έχει στήσει ήδη κλούβες και μπλόκα στην οδό Αμερικής απαγορεύοντας στην πορεία των αριστερών οργανώσεων να φτάσει στη Βουλή

Ζώνες απαγόρευσης κάθε συγκέντρωσης και πορείας έχουν οριστεί επίσης στον κρατικό αερολιμένα και κατά μήκος της Αττικής οδού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου θα διαμείνει η Α. Μέρκελ, καθώς και στο Χαλάνδρι και Μαρούσι, όπου η καγκελάριος θα επισκεφθεί την Παρασκευή το σπίτι του Γερμανού πρέσβη και τη Γερμανική Σχολή.

 

Κλείνουν και σταθμοί του Μετρό

Κλειστοί θα είναι σήμερα και αύριο σταθμοί του μετρό ύστερα από εντολή της ΕΛ.ΑΣ. λόγω της άφιξης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα. Σήμερα στις 16:00 θα κλείσει ο σταθμός «Ευαγγελισμός», ενώ στις 16:30 θα ακολουθήσουν οι σταθμοί «Κατεχάκη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Σύνταγμα».

Είναι προφανές ότι με την πορεία προς τη Βουλή δεν “κινδυνεύει” η καγκελάριος (κινδυνεύει η πολιτική που υπηρετεί),  αφού στο πέρασμά της αυτοκινητοπομπής θα κλείνουν διαδοχικά όλοι οι κάθετοι δρόμοι στις μεγάλες οδούς και λεωφόρους. Επομένως η απαγόρευση της πορείας είναι στην πραγματικότητα απαγόρευση των λαίκών διαθέσεων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στην πολιτική της ΕΕ γενικά και της Γερμανίας ειδικότερα.