Καλαμπόκας, Τεμπονέρας, ΟΝΝΕΔ, Πάτρα

Πηγή: Katiousa

Τον Νίκο Νικολόπουλο στην Πάτρα τον γνωρίζουν καλά εδώ και δεκαετίες, στον πολύ κόσμο άρχισε να γίνεται γνωστός όμως μόλις τα τελευταία χρόνια, πρώτα ως “αντιμνημονιακός αντάρτης” που έφυγε από τη ΝΔ το 2012 και μετέπειτα ως βουλευτής των ΑΝΕΛ που αποχώρησε, κρατώντας την έδρα του. Μια από τις κορυφαίες στιγμές του ήταν το 2014, όταν αναφερόμενος στον αρραβώνα του τότε πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου με το σύντροφό του είχε κάνει ανάρτηση για τα “πουσταριά της Ευρώπης”.

Όταν δεν κάνει ομοφοβικές δηλώσεις, δε δέχεται ιερές ευχές ον κάμερα,  κι όταν δεν εμφανίζεται ως κίτρινο γιλέκο σε κάποια από τις εκπομπές που κατά καιρούς παρουσιάζει, ο Νικολόπουλος πρωταγωνιστεί στο βρώμικο πόλεμο κατά του δημάρχου Πάτρας Κώστας Πελετίδης, με αιχμή του δόρατος τη δήθεν “βίλα”, αλλά και άλλα επιχειρήματα που τσακίζουν κόκκαλα, όπως “τι θέλει ο Πελετίδης στην εκκλησία, αφού δεν έχει το Θεό του;”

Όλ’ αυτά βέβαια δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς τα δείγματα γραφής του τα είχε δείξει από νωρίς, από τα πρώτα χρόνια που είχε ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του ως βουλευτής, με τη ΝΔ τότε. Ευθυγραμμιζόμενος με τη συνολική γραμμή του κόμματός του, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του τότε προέδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ Γιάννη Καλαμπόκα, διαμηνύοντάς του ακόμα και μετά την καταδίκη του για τη δολοφονία Τεμπονέρα σαν σήμερα το 1991 πως “Καλαμπόκα, δεν είσαι μόνος σου”.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ήταν επίσης παρών στο πλευρό του χρυσαυγίτη σήμερα δολοφόνου, όπως στο στιγμιότυπο πιο κάτω, όπου εικονίζεται μεταξύ των συνηγόρων του Καλαμπόκα, ανάμεσά τους και ο επίσης βουλευτής της ΝΔ τότε, Κωνσταντινίδης:

Στο πρωτοσέλιδο όπου διακρίνεται η δήλωση Νικολόπουλου, φαίνεται και συνολική στάση της ΝΔ τότε, που διακήρυττε πως στηρίζει τον “αθώο αγωνιστή Καλαμπόκα”.

Ευτυχώς δηλαδή που, όπως μας διαβεβαίωνε κάποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η βία τα τελευταία χρόνια προέρχεται μονάχα από την αριστερά.