Απεργιακό ποτάμι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Σε μια απεργιακή κινητοποίηση, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, οι εκπαιδευτικοί ξεκαθάρισαν πως ο διαρκής αγώνας για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, για το σχολείο που δικαιούνται τα παιδιά του λαού θα ενταθεί, κόντρα στις διώξεις και την τρομοκρατία.

Με τη μαζικότατη διαδήλωσή τους έδωσαν απάντηση και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που χθες τους έσυρε στα δικαστήρια και έβγαλε την απεργία τους παράνομη.

«Δωρεάν Παιδεία, αυξήσεις στους μισθούς, όχι στα Πειθαρχικά και στους εκβιασμούς», «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι μ’ αγώνες κατακτιέται», «Πριν τελειώσει ο μήνας τελειώνει ο μισθός, αυξήσεις τώρα, δεν γίνεται αλλιώς» τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι συνεχίζεται ο αγώνας για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά του λαού, για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Ξεκαθάρισαν ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο και συνεχίζουν την πάλη για ζωή με αξιοπρέπεια και αυξήσεις στους μισθούς.

Ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Χαιρετίζοντας τους χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για δημόσιο δωρεάν σχολείο, για ζωή με αξιοπρέπεια, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, αναφέρθηκε από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια σε όλα εκείνα που βγάζουν τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους.

Κατήγγειλε κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας που αντί να πάρουν μέτρα και να δώσουν λύσεις στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, τους διώκουν. Τόνισε πως οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που πρέπει να απολογηθούν για την κατάσταση της Παιδείας και δήλωσε πως οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν με νέες Γενικές Συνελεύσεις, με συμμετοχή στην απεργία στις 20 Νοέμβρη, με καθημερινή πάλη. (Δείτε εδώ βίντεο)

Εκπρόσωποι σωματείων μετέφεραν την εικόνα του σχολείου που έχουν διαμορφώσει οι πολιτικές που θεωρούν κόστος την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών και δήλωσαν «παρών» στον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διεκδίκηση.

Ακόμη χαιρέτισαν εκπρόσωποι από ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ και από τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης, ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης και στην ακρίβεια, να ζουν αξιοπρεπώς από τον μισθό τους, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα, ίδια για μόνιμους και αναπληρωτές.

Ζητούν να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι όροι με τους οποίους οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μορφώσουν τα παιδιά, σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια, με κάλυψη όλων των αναγκών, με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, κόντρα στις συγχωνεύσεις.