Πηγή: Info-war.gr
Χυδαία «επιχειρήματα» επικαλείται το ελληνικό Δημόσιο στην έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης που δικαίωνε τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο εννέα χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τα ΜΑΤ.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Μ. Κυπραίος, αναρτώντας στο Twitter τμήμα της έφεσης, το Δημόσιο επιχειρεί να μηδενίσει το γεγονός ότι προκλήθηκε σχεδόν πλήρης απώλεια ακοής στον δημοσιογράφο, αναφέροντας: «δ. ότι ο αντίδικος έχει αποθεραπευτεί και έχει ανακτήσει την ακοή του, και επομένως δεν είναι πλέον ανίκανος προς εργασία, ούτε υφίσταται κάποια παραμόρφωση του που να δυσχεραίνει την κοινωνική του και προσωπική του ζωή».
Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι ο Μανώλης Κυπραίος είχε χάσει την ακοή του, όταν στις διαδηλώσεις του Συντάγματος το 2011 μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έσκασε σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό του. Στην ίδια διαδήλωση ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ, παρά το γεγονός ότι επιδείκνυε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, και έπειτα από επανειλημμένα χειρουργεία και αποθεραπείες είναι σήμερα πιστοποιημένα κατά 90% ανάπηρος και του έχει τοποθετηθεί κοχλιακό εμφύτευμα στο κεφάλι για να μπορέσει να ανακτήσει πολύ μικρό μέρος της ακοής του.
Σε συνέντευξή του στο tvxs, που έγινε γραπτώς λόγω του προβλήματος με την ακοή του, ο Μ. Κυπραίος αναφέρει σχετικά με την κατάστασή του και την έφεση του Δημοσίου: «Υπάρχουν γνωματεύσεις τριών καθηγητών πανεπιστήμιου ΩΡΛ. Τις αγνόησαν. Αγνόησαν αυτόπτες μάρτυρες. Και επειδή έχω κοχλιακό εμφύτευμα, θεωρούν ότι ακούω. Μπορώ να ακούσω μόνο ανθρώπινη φωνή υπό συνθήκες. Δεν ακούω μουσική, δεν αντέχω να μου μιλάνε πολλοί γιατί είναι θορυβώδες, δεν μπορώ να παρακολουθήσω τηλεόραση και φυσικά πρέπει να βρίσκομαι σε περιβάλλον με πολύ φως για να μπορώ παράλληλα να κάνω και χειλιοανάγνωση».
Ίσως όμως ακόμη πιο χυδαίο είναι το επόμενο «επιχείρημα» του Δημοσίου, που επικαλείται τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας για να αποφύγει να αποζημιώσει τον δημοσιογράφο. Λέει η έφεση: «ε. ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί πρωτοφανώς στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας κι έχει προσλάβει διαστάσεις άμεσα απειλούμενης κατάρρευσης της οικονομίας κι εθνικής χρεοκοπίας. Τούτο πράγματι διαπιστώθηκε ότι συμβαίνει με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 668/2012, 1972/2012, 2527/2013, 2114/2014, 2563/2015».
Πέρα από το γεγονός ότι το «επιχείρημα» τούτο αντικρούει στην κυβερνητική επιχειρηματολογία περί της κατάστασης της οικονομίας της χώρας, είναι αδιανόητο να επικαλείται το Δημόσιο «άμεσα απειλούμενη κατάρρευση της οικονομίας και εθνική χρεοκοπία» για να μην αποζημιώσει έναν άνθρωπο στον οποίο το ίδιο το Δημόσιο προκάλεσε σοβαρές βλάβες κατά τη διάρκεια της εργασίας του.
Το γεγονός μάλιστα ότι ο Κυπραίος, όταν τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ, κάλυπτε διαδηλώσεις ακριβώς για αυτά τα ζητήματα και για την επιβολή των Μνημονίων που διέλυσαν έτι περισσότερο την οικονομία της χώρας, είναι το κερασάκι στη χυδαία τούρτα που του προσφέρει σήμερα το Δημόσιο.
Τέλος, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Μανώλης Κυπραίος δεν ήταν ο μόνος εργαζόμενος σε ΜΜΕ που υπέστη τη βία των ΜΑΤ εκείνη την περίοδο. Στην περίπτωσή του θα πρέπει να προστεθούν και οι τραυματισμοί στο κεφάλι από τα ΜΑΤ του Γιάννη Καυκά και του, τότε προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, Μάριου Λώλου.
Ρε το εχετε χασει τελειως?? Μιλαμε για ανθρωπο που το κουδουνι του σπιτιου του δεν το ακουει.
— lolos marios (@lolosmarios) June 28, 2021