Ακολουθεί απόσπασμα από το κεφάλαιο Δ του βιβλίου Ιστορίας της Α Γυμνασίου του 2453

H απειλή της εξαφάνισης της ελληνικότητας στην χώρα μας στις αρχές του 21ου αιώνα ήταν ορατή. Την κατάσταση επιβάρυνε η αριστερή κυβέρνηση στη μετάβαση της χώρας προς τον σοσιαλισμό και οι πρόσφυγες που στο δύσκολο δίλημμα θάνατος ελέω βομβαρδισμών και Ελλάδας, επέλεξαν οριακά το δεύτερο. Ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούσε όμως να το επιτρέψει. Μέσω του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος που ίδρυσε, προσπάθησε να μεταδώσει τα αρχαιοελληνικά στοιχεία στον κόσμο, έτσι ώστε να διασωθεί η Άρια φυλή. Επειδή όμως οι δίποδοι σπουδαστές της ανώτατης σχολής ήταν λιγότεροι από όσους φιλοδοξούσε, αποφάσισε να επεκταθεί και στα τετράποδα, αρχής γενομένης από τους σκύλους.

Γρήγορα λοιπόν δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα αρχαιοελληνικής και άριας μάθησης για τους πιστούς φίλους του ανθρώπου. Τα πρώτα στάδια των μαθημάτων περιλάμβαναν αναγνώσεις αρχαίων δοκιμίων για τους 300 του Λεωνίδα και τους είλωτες της Σπάρτης. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων τα αξιαγάπητα σκυλάκια εξεταζόντουσαν προφορικά σε ερωτήσεις σωστού λάθους, απατώντας με «γαβ» αν η φράση ήταν αληθής και «γουφ» αν ήταν ψευδής. Σε περίπτωση που έπιαναν ποσοστό μεγαλύτερο του 60% συνέχιζαν στο επόμενο μάθημα, την αρχαία τραγωδία. Ντυμένα με λευκούς μανδύες, τα σκυλιά ανέβαζαν παραστάσεις του Αισχύλου και του Ευριπίδη στην Επίδαυρο και στο Δελφινάριο, αποσπώντας φοβερές κριτικές από δεξιά κανάλια και εφημερίδες. Κατά την διάρκεια της φοίτησης τους, παρακολουθούσαν ντοκιμαντέρ για τους Ελοχίμ καθώς και για το πόσο κακό έκανε ο Κομμουνισμός στην χώρα.

Ο πρώτος ρόλος των αποφοίτων της σχολής ήταν να προσηλυτίσουν αμόρφωτους ανθρώπους. Παριστάνοντας τα φιλικά αδέσποτα προσέγγιζαν ανυποψίαστους περαστικούς με το πρόσχημα ότι πεινάνε. Στην πραγματικότητα όμως, προσπαθούσαν να πουλήσουν βιβλία του πρύτανη της σχολής που σπούδασαν. Όταν οι φιλόζωοι αριστεροί πετούσαν κόκαλα στα χαριτωμένα αυτά σκυλάκια, τα σκυλιά τους άφηναν μια λίστα βιβλίων όπως «Η Κάθοδος των Άριων στην Φιλοθέη» και «Οι Tεκτονικοί Σεισμοί σε Περίοδο Αριστερών Κυβερνήσεων». Στο τέλος της λίστας υπήρχε ένα μήνυμα από το σκυλί που έγραφε: «Όσο εγώ θα τρώω εσείς παραγγέλνετε». Το επόμενο βήμα έγινε με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα. Η Μακεδονική Ένωση Τσιουάουα καλούσε απανταχού τα έμβια όντα της ελληνικής επικράτειας σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στην συνθήκη των Πρεσπών. Το συλλαλητήριο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 100 χιλιάδες σκύλοι, 30 χιλιάδες καναρίνια, 60 χιλιάδες σκουλήκια, 60 χιλιάδες ακροδεξιοί, 100 χιλιάδες που φλερτάρουν με την ακροδεξιά και 80 χιλιάδες φιλόζωοι μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα και γάβγισαν ότι ο χαλβάς είναι ένας και είναι Μακεδονικός. Συγκέντρωση κατά του συλλαλητηρίου έκανε ο Συνεταιρισμός Φαρσάλων που αμφισβητούσε την μοναδικότητα του Μακεδονικού χαλβά.

Η αριστερά έβλεπε ότι στο 60-70% των Ελλήνων που ήταν ενάντια στην συμφωνία προστέθηκαν οι αριστεροί φιλόζωοι, ακόμα και τα σκουλήκια. Ό,τι δεν κατάφερε ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης με τους εξωγήινους το κατάφερε ο αντιπρόεδρος με τα κανίς. Έπρεπε να πάρει μέτρα έτσι ώστε να σταματήσει τον σκυλίσιο συνδικαλισμό. Το πρώτο μέτρο που πήρε ήταν να εξαφανίσει όλο το πράσινο της πόλης καθώς και τα κολωνάκια που υπήρχαν στους δρόμους. Αυτό δυσκόλεψε έντονα τα σκυλιά στο να κάνουν τον καθιερωμένο τους περίπατο, καθώς και την ανάγκη τους. Έτσι πολλά οικόσιτα σκυλιά άρχισαν να προτιμούν να κατουράνε στο χαλί των σπιτιών, παρά στα μπάζα της πόλης, δημιουργώντας τριγμούς στο εσωτερικό των πατριωτικών οικογενειών. Στην συνέχεια, απαγόρευσαν την κυκλοφορία κρεάτων στα καταστήματα. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από το να κερδίσουν τις ψήφους των απανταχού βίγκαν, έφτασαν σε απροχώρητο σημείο τα σκυλιά τα οποία είχαν συνηθίσει στο ποιοτικό φαγητό. Το σχέδιο όμως είχε και δεύτερο μέρος, καθώς συγκέντρωσαν όλα τα κρεατικά προϊόντα στα γραφεία του κόμματος τους και τα έψηναν στη σχάρα, προκαλώντας μια έντονη και ελκυστική μυρωδιά στα τετράποδα. Αυτά συγκεντρώθηκαν εκεί και ζήτησαν απελπισμένα από τους αριστερούς κυβερνώντες λίγη πανσέτα. Τότε αυτοί τους την πρόσφεραν και κατά την διάρκεια του γεύματος, τους απήγγειλαν αριστερά δοκίμια, όπως «17 ώρες μαρξιστική διαπραγμάτευση» και «Καπιταλισμός-Σοσιαλισμός: 10 μνημόνια δρόμος». Έτσι κατάφεραν να κερδίσουν την συμπάθεια αυτών των γλυκών ζώων. Ύστερα από εκείνη την περίοδο, τα σκυλιά της χώρας μετατράπηκαν σε κλασσικούς Έλληνες ψηφοφόρου (η επιλογή ήταν ανάλογη με το τι πρόσφεραν οι πολιτικοί), απλά με μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη από τους ανθρώπους.

Παναγιώτης Φραγκούλης