Θέατρο, Ηθοποιοί, σκηνή

Πηγή: Κατιούσα

Θέση για τα όσα συμβαίνουν στο ΚΘΒΕ το τελευταίο διάστημα πήρε η Ελένη Γερασιμίδου, που με ανοιχτή επιστολή της προς τη διοίκηση του θεάτρου και τους υπουργούς Πολιτισμού και Εργασίας, εξέφρασε τη συμπαράσταση της στους συναδέλφους της που ζητούν σύμβαση εργασίας, αντιμετωπίζοντας ως τώρα την απαξίωση, ως και το χλευασμό των αρμοδίων.

«Με την ιδιότητά μου ως ηθοποιού από το 1973 και μέλους του υπεραιωνόβιου ΣΕΗ από την επανίδρυσή του το 1975 και ως διατελέσασα Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρός του, “αποδέχομαι” τους τίτλους με τους οποίους “στολίσατε” τους συναδέλφους μου του ΚΘΒΕ και του ΔΣ του Σωματείου μας.

Εκφράζουν από τη μεριά σας την απαξίωσή σας προς το συνδικαλισμό που δεν σας συμφέρει.

Η δική μου αποδοχή έχει να κάνει με την απόλυτη ταύτισή μου με τους αγώνες και την τακτική του κλάδου μου.

Οι χαρακτηρισμοί σας απορρέουν από την αντίληψη που έχετε για την Υποκριτική, ταυτίζοντάς την με τη δεινότητα στην υποκρισία των πολιτικών σας προϊσταμένων κ. Πρόεδρε του ΔΣ του ΚΘΒΕ.

Κύριε Νεφελούδη,

Με απίστευτη “χαζομάρα και αμορφωσιά” εμείς οι ηθοποιοί φέρουμε εις πέρας ένα επάγγελμα που απαιτεί επιστημονική γνώση και σεβασμό στο πολύμορφο ρεπερτόριο.

Επίσης θέλω να εκφράσω την έκπληξή μου που μια τόσο φημισμένη για τη φινέτσα της κι ελπιδοφόρος υπουργός Πολιτισμού, απειλεί τον κλάδο με χειρότερα αν δεν αποδεχτεί την από κοινού πρόταση Υπουργείου Πολιτισμού, Εργασίας και ΔΣ ΚΘΒΕ που επιστρατεύτηκαν να αντιμετωπίσουν τους πολυτελώς διαβιούντες ηθοποιούς.

Οι οποίοι σημειωτέον κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής μασουλούσαν προκλητικά  παντεσπάνι. Σας ευχόμαστε καλά κουράγια μια και το ΣΕΗ δεν θα κάνει πίσω.

Τελειώνοντας…. Καλή σταδιοδρομία, φίλε Αναστασάκη.

Ελένη Γερασιμίδου».