Ψήφο Εμπιστοσύνης, βουλευτές, ακροδεξιά, Εκλογές

Με την μετάβαση του ποδοσφαίρου από το ερασιτεχνικό στο επαγγελματικό παρατηρήθηκαν πολλά φαινόμενα όπου παίκτες μετέβαιναν από την ομάδα που δοξαζόταν στον αιώνιο εχθρό. Αυτό ήταν ένα διεθνές φαινόμενο. Αυτό που ήταν ελληνικό ήταν οι μεταγραφές στην πολιτική σκηνή. Τι και αν πίσω από την φανέλα υπήρχε μια ολόκληρη ιδεολογία. Πολύ εύκολα ένα δεξιό κόμμα δεχόταν στις στους κόλπους του ακροδεξιούς πολιτικούς ερωτευμένους με το αηδόνι της χούντας, όπως και απολιτίκ παικταράδες, οι οποίοι έγιναν βουλευτές διότι εκεί ήταν τα φράγκα και η δημοσιότητα. Τα απολιτίκ σέντερ φορ ήταν περιζήτητα από όλες τις πλευρές. Και αν αυτό ήταν λογικό, για μια αριστερή μνημονιακή κυβέρνηση, οι ακροδεξιοί δανεισμοί και μεταγραφές ήταν κάτι ιδιαίτερο. Αυτό συνέβη το 2019 όταν η πρώτη φορά μόνο αριστερά κρατήθηκε στην κυβέρνηση με τις ψήφους μπαλαντέρ από δεξιούς πολιτικούς.

Τα επόμενα χρόνια αυτό συνεχίστηκε και σε άλλες κυβερνήσεις. Η νέα δεξιά κυβέρνηση, αν και αυτοδύναμη, συνεργάστηκε με τους παλιούς αντιπάλους στις βίντατζ εποχές και νεότερους συμμάχους στις μεταμνημονιακές περιόδους. Αλλά στην Ελλάδα το ποιος θα κυβερνήσει αποφασίζονταν κάθε τετραετία στις εκλογές της Γερμανίας και των ΗΠΑ. Και αυτές είχαν μεγάλες βλέψεις για την χώρα μας. Το 2021 η Δύση είχε αποφασίσει ότι το Κυπριακό ζήτημα έπρεπε να λυθεί. Βλέπετε η ΑΟΖ έκρυβε θησαυρούς οι οποίοι θα πλούτιζαν τους πλούσιους του πλανήτη ακόμα παραπάνω. Και η Τουρκία τον λιγουρευόταν λες και ήταν σειρά βιβλίων σε τηλεοπτικό τηλεμάρκετινγκ.

Η Κύπρος λοιπόν θα ενωνόταν με διεθνές όνομα το Κίμπρις (στα Τούρκικα). Αυτό κάποιοι της πατριωτικής δεξιάς δεν το δέχονταν και αποχώρησαν από την κυβέρνηση της Ελλάδος λίγο πριν την ψήφιση (μια ισχνή μειοψηφία). Ο νέος πρωθυπουργός λοιπόν απελπισμένα κοίταξε τις μικρές αγγελίες για ενοικιαζόμενους βουλευτές. Καρπώθηκε λοιπόν  δύο βουλευτές από το νεοναζιστικό κόμμα για να γλιτώσουν την φυλακή. Αλλά και πάλι δεν αρκούσαν. Αναγκάστηκε τότε να πάει στον αριστερό αντίπαλο και να κλέψει 5 βουλευτές που ανήκαν στην αριστερή πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Έτσι η κυβέρνηση ψήφισε την αναγνώριση της Κίμπρις και επήλθε ειρήνη στην Μεσόγειο όπου όλες οι γείτονες χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ) αντλούσαν φυσικό αέριο για να πλουτίσουν οι διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες.

To 2023, μετά την Βρετανία βγαίνει και η Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σπουδαίο οικοδόμημα της ενωμένης Ευρώπης τρίζει από παντού. Η Γερμανία προσπαθεί να βρει τι φταίει και σύντομα το κατανοεί. Επιβάλει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης νέα μνημόνια. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για εκλογές. Τις πρώτες με απλή αναλογική. Και αν η προηγούμενη προεκλογική περίοδος ήταν το απόλυτο ξεκατίνιασμα, αυτή ήταν λες και δύο μεγαλοκοπέλες μαλλιοτραβιόντουσαν ποια θα πάρει το τεκνό. Αναγκάστηκαν όλες οι πλευρές να γίνουν αντιμνημονιακές για να τσιμπήσουν κόσμο πριν της εκλογές. Δεν θα υπέκυπτε καμία στους εκβιασμούς των γκάνγκστερ. Η νέα καγκελάριος της Γερμανίας έβλεπε τον κίνδυνο της ακυβερνησίας και του χάους που θα πήγαινε ακόμα πιο πίσω την Ευρώπη. Τι έκανε λοιπόν; Έκλεισε την κάνουλα των χρημάτων προς την Ελλάδα. Αυτό που επικράτησε ήταν ένα χάος χωρίς προηγούμενο. Στα σούπερ μάρκετ έβλεπες μόνο τελειωμένα χαρτιά υγείας. Τα κρεοπωλεία είχαν ξεμείνει μόνο με χοιρινές συκωταριές που δεν τις έτρωγε κανένας. Τα ιχθυοπωλεία είχαν πλέον μόνο φύλλα για σούσι σε τιμή απλησίαστη για τον Ελληνικό λαό. Στις λαϊκές κυκλοφορούσαν μόνο γκέιπ φρουτ για στύψιμο και στα περίπτερα λιωμένα παγωτά που κολλούσαν στο χέρι.

Η στάση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Το ένα κόμμα κατηγορούσε το άλλο ότι συνέβαλε στην καταστροφή. Την λύση λοιπόν θα έδιναν οι Γερμανοί σωτήρες μας. Πλέον στις επόμενες εκλογές δεν θα αρκούσαν οι μεταγραφές και οι ενοικιάσεις πολιτικών. Έπρεπε η ομάδα να γίνει μία, παγκόσμιας κλάσης που θα έπαιζε στο τσάμπιονς λιγκ. Οι πολιτικοί έφεραν αντιρρήσεις. Αλλά μόλις είδαν και τους εφοπλιστές να φεύγουν με τα πλοία τους, παίρνοντας και τα ναρκωτικά μαζί, ενέδωσαν. Το 2023 στις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική ο συνασπισμός κομμάτων που ψήφισαν στο παρελθόν μνημόνια συγκέντρωσε 70%. Πρωθυπουργός έγινε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος και οι πρώην αρχηγοί κομμάτων έγιναν γραμματείς, ταμίες και ό,τι άλλο έχει μια εκλογή 15μελούς στα γυμνάσια. Το μνημόνιο 4 ήρθε και τα κόμματα έπαψαν να κάνουν μεταγραφές. Πλέον οι κυβερνήσεις ήταν κάτι σαν το ολ σταρ γκέιμ στο ΝΒΑ.

Παναγιώτης Φραγκούλης