Και από τα χτυπήματα των αστυνομικών φαίνεται πως έχασε την ζωή του ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχει συντάξει ο 23ος τακτικός ανακριτής.
Οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν κληθεί να απολογηθούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής αποδίδει στους αστυνομικούς ότι έπληξαν τον θανόντα με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας του σωματική βλάβη «η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει».
Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα κατηγορητήρια επισημαίνεται ότι «συνέπεια των κακώσεων αυτών, ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».
 

Προθεσμία μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου
Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018.
Οι αστυνομικοί αναμένεται να υποστηρίξουν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία με το δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφεύγει. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του θανόντα.
 
newsit.gr