Πηγή: Alterthess

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Εργοδότης που δεν πλήρωνε δεδουλευμένα και υπερωρίες ζητά από πρώην εργαζόμενους αποζημίωση επειδή διαμαρτυρήθηκαν. Πιο συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων το εστιατόριο-πατσατζίδικο «Τσαρούχας» ζητάει 200.000€ από 4 διανομείς, με αγωγή που κατέθεσε στις 10 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή:

«Οι 2 είναι και μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες, το Συνδικάτο και το συνδικαλισμό. Γιατί οι συνάδελφοι μας δεν έσκυψαν το κεφάλι στις παράνομες απαιτήσεις του εργοδότη, αλλά διεκδίκησαν με επώνυμες καταγγελίες στο ΙΚΑ, στην Επιθεώρηση κτλ. Αυτός ήταν κι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο απολύθηκαν οι συνάδελφοι μας. Μετά την απόλυση τους συνέχισαν με νέες καταγγελίες, ενώ παράλληλα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας προβήκαμε σε δεκάδες νόμιμες παραστάσεις διαμαρτυρίας,  στα πλαίσια των συνδικαλιστικών νόμων και ελευθεριών που το σύνταγμα κατοχυρώνει.

Κι όλα αυτά την ίδια μέρα (10/12)  που το υπ. Εργασίας μέσω του ΓΓ κ. Νεφελούδη μας προτρέπει «…να καταγγέλλουμε ανώνυμα την εργοδοτική αυθαιρεσία, να ενημερώνουμε τις αρχές για να είμαστε πια ασφαλισμένοι, να έχουμε καλύτερο μισθό, να μην  «φορτωνόμαστε» τις βενζίνες, το μηχανάκι, τη συντήρηση, κ.ά…».

Διερωτόμαστε λοιπόν: πως θα μας «προστατεύσει» το  υπ. Εργασίας, από τον εν λόγω εργοδότη; Ένα εργοδότη που επώνυμα έχουμε καταγγείλει ότι: με εισαγγελική παραγγελία ζήτησε τα πρακτικά αρχαιρεσιών του Συνδικάτου. Επισκέφτηκε εργοδότες
συναδέλφων διανομέων, «ενημερώνοντάς» τους για την συνδικαλιστική τους
δράση με σκοπό να προκαλέσει την απόλυσή τους! Ζητάει  πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων στις συνεντεύξεις πρόσληψης «αν είναι αριστεροί, αν είναι μέλη
στο Συνδικάτο, αν είναι άθεοι» κτλ.!

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία. Ως διανομείς έχουμε βροντοφωνάξει όλο το προηγούμενο διάστημα και καλούμε όλους τους διανομείς και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας μέσα από τους αγώνες μας και τη συλλογική δράση να δώσουμε ένα τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα…».